Willekeurige platen splitsen

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
willekeurige platen splitsen
Environment
Not environment-specific
Construsoft European
Netherlands

U beschikt in Tekla Structures over de mogelijkheid om onderdelen te splitsen.

Wanneer u in Tekla Structures 2021 SP1 of hoger werkt, gebruikt u de werkwijze zoals hier is beschreven.

Wanneer u in Tekla Structures 2021 Final of lager werkt, gebruikt u de hieronder beschreven werkwijze.

Voor een wapeningsstavengroep doet u eigenlijk hetzelfde, echter wijst u hier twee punten aan om de wapeningsstavengroep te splitsen.

Voor het splitsen van een willekeurige plaat wijst u een gebied aan. U splitst een willekeurige plaat dan ook als volgt:

1. Zorg dat de Z-as loodrecht staat op de plaat die u wilt splitsen.
  2. Klik op Bewerken > Splits.
  3. Selecteer de willekeurige plaat die u wilt splitsen.
  4. Wijs nu punten aan om het gebied voor het splitsen te definiëren. Wijs altijd punten aan die buiten de willekeurige plaat liggen en waarbij het eerste en het tweede punt eerst de willekeurige plaat doorsnijden:
Image

De willekeurige plaat wordt gesplitst:

Image