Tekla Structures-modellen exporteren naar Trimble Connect

2020
Netherlands

U beschikt in Tekla Structures over de mogelijk om Tekla Structures-modellen te exporteren of te uploaden naar Trimble Connect:

Image

Wanneer u in Tekla Structures de optie Een IFC-bestand maken en in Trimble Connect invoegen gebruikt, kunt u zelf gedefinieerde eigenschappensets toepassen waarin is vastgelegd welke attributen moeten worden meegenomen in de export naar Trimble Connect.

Wanneer u in Tekla Structures de optie Het Tekla Structures-model naar Trimble Connect uploaden gebruikt, wordt de standaard eigenschappenset gebruikt. Daarnaast wordt het stramien van het Tekla Structures-model niet meegenomen naar Trimble Connect.

Klik hier voor algemene informatie over Trimble Connect.
Klik hier voor een instructievideo (Engelstalig) over de samenwerking tussen Tekla Structures en Trimble Connect.

Een IFC-bestand maken en in Trimble Connect invoegen

Het Tekla Structures-model aan Trimble Connect koppelen

1. Koppel eerst in Tekla Structures uw geopende Tekla Structures-model aan een Trimble Connect-project, hiervoor gaat u in Tekla Structures naar het menu Bestand > Trimble Connect en u selecteert Samenwerking starten. Om een nieuw Tekla Structures-model aan een Trimble Connect-project te koppelen, schakelt u het selectievakje Trimble Connect project genereren in:

Image

In beide gevallen opent het dialoogvenster Trimble Connect - Project selecteren waarin u kunt selecteren aan welk nieuw of bestaand Trimble Connect-project u uw Tekla Structures-model wilt koppelen:

Image

Het IFC-bestand maken in Tekla Structures

Klik hier voor een gedetailleerd stappenplan (hoofdstuk Een Tekla Structures-model naar een IFC-bestand exporteren) om het IFC-bestand te maken in Tekla Structures.

Het IFC-bestand in Trimble Connect invoegen

Nu het IFC-bestand is gemaakt, opent u het programma Trimble Connect. De volgende Trimble Connect versies zijn beschikbaar:
- Trimble Connect 3D Viewer , dit is de onlineversie.
- Trimble Connect Desktop , klik hier voor de download. Klik hier voor een instructievideo (Engelstalig) over werking van Trimble Connect Desktop.
Log in met uw Trimble Identity.

Voeg het IFC-bestand aan het project in Trimble Connect toe door het bestand er vanuit de Windows Verkenner in te slepen:

Image

Klik op de knop Bekijken om het IFC-bestand te openen:

Image

Documenten uit het Tekla Structures-model toevoegen aan een Trimble Connect-project

U kunt in Tekla Structures beschikken over de extensie Linking Documents to Trimble Connect waarmee u documenten uit het Tekla Structures-model kunt toevoegen aan een Trimble Connect-project:

Image

De extensie is beschikbaar in Tekla Warehouse en koppelt van de modelobjecten in het Tekla Structures-model onderdeel-, merk-, beton-, overzichtstekeningen, PDF-bestanden, NC-bestanden en IFC-bestanden aan de corresponderende objecten in het Trimble Connect-project.

Image

LET OP: De extensie Linking Documents to Trimble Connect werkt alleen wanneer u IFC-bestanden vanuit Tekla Structures hebt geëxporteerd en in Trimble Connect hebt ingevoegd, niet wanneer u uw Tekla Structures-model vanuit Tekla Structures naar Trimble Connect upload (*.tekla-bestand) via Trimble Connect > Model uploaden.

Daarnaast geldt voor een correcte werking van de extensie Linking Documents to Trimble Connect nog het volgende:

Wanneer u in Tekla Structures een tekeningen maakt, wordt er automatisch een snapshot van de tekeningen gemaakt. Iedere keer als u een tekening heeft bewerkt en deze afsluit, wordt er automatisch een nieuwe snapshot van de tekening opgeslagen. Dit geldt voor alle typen tekeningen. Er zijn twee variabelen van invloed op het genereren van snapshots van tekeningen:

- XS_DRAWING_CREATE_SNAPSHOT_ON_DRAWING_CREATION: Deze variabele is standaard ingesteld op TRUE zodat tijdens het maken van een tekening automatisch een snapshot van de tekening wordt gemaakt.
- XS_DRAWING_SNAPSHOT_CREATION: Deze variabele is standaard ingesteld op TRUE zodat er automatisch een snapshot wordt gemaakt wanneer u een tekening opslaat.

Wanneer u in Tekla Structures het maken van deze snapshots uitschakelt, verschijnt er een melding waarin gevraagd wordt om de variabelen aan te passen zodat de tekeningen worden meegenomen naar Trimble Connect.

Klik hier voor gedetailleerde uitleg over het gebruik van de extensie Linking Documents to Trimble Connect en klik hier voor een (Engelstalige) instructievideo.

Het Tekla Structures-model naar Trimble Connect uploaden

U beschikt tevens over de mogelijkheid om het Tekla Structures-model direct te uploaden naar Trimble Connect.
Bedenk dat er standaard nu geen zelf gedefinieerde eigenschappensets (waarin is vastgelegd welke attributen moeten worden meegenomen in de export naar Trimble Connect) worden toegepast. De standaard eigenschappenset wordt gebruikt maar u kunt met behulp van het bestand part.epr definiëren welke templateattributen en gebruikersattributen met het model moeten worden geüpload. Klik hier voor meer informatie.

Koppel eerst weer in Tekla Structures uw Tekla Structures-model aan een Trimble Connect-project (zie uitleg hiervboven).

Klik in Tekla Structures op het commando Model uploaden
Image
.

Open het programma Trimble Connect om het project te bekijken.