Tekla Structures licentie(s) activeren

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
licentie
activeren
activatie
licentie verplaatsen
verplaatsen
licenties verplaatsen
Netherlands

Tekla Structures licentie(s) voor het eerst activeren

1. Download de meest recente versie van de Tekla Structures-licentieserver op een server/werkstation. Ga hiervoor naar de downloadpagina van Tekla. Registreert u zich (als u zich nog niet eerder hebt geregistreerd) voor een geldig account.

2. Installeer de licentieserver met administrator rechten op de server/werkstation en selecteer de automatische installatie.

3. Sla het licentiecertificaat (*.html bestand) dat per email naar uw organisatie is verstuurd op in de map C:\Tekla\License\Server op de computer waar de licentieserver is geïnstalleerd.

4. Geef de bestanden tekla.exe, lmgrd.exe en lmutil.exe (in de map C:\Tekla\License\Server) doorgang in de firewall.

5. Zorg ervoor dat u beschikt over een geschikte internetverbinding. Een internetverbinding is noodzakelijk tijdens het activeren van de licentie(s). Een trage verbinding kan fouten veroorzaken.

6. Ga naar Start > Programma's > Tekla Structures Licensing (of dubbelklik in de Windows Verkenner op het bestand LicenseAdministrationTool.exe in de map C:\Tekla\License\Server) om de Tekla Structures License Administration Tool te starten.

7. Klik op de knop Open... om het licentiecertificaat te openen. De informatie over de licentie(s) wordt weergegeven in het gedeelte Entitled Licenses, zie afbeelding hieronder.

8. Selecteer het aantal licenties dat u wilt activeren in de keuzelijst Activate, klik indien nodig op de knop Notify server (Server informeren) zodat deze is ingeschakeld:

Image

10. Klik nu op de knop Activate (zorg ervoor dat u verbonden bent en blijft met het internet zodat uw licentieserver contact maakt met de activeringsserver van Tekla).
 Als de licentie(s) is/zijn geactiveerd, worden de geactiveerde licenties weergegeven in het gebied Activated Licenses in het onderste gedeelte van de License Administration Tool.

11. Tekla Structures kan nu gestart worden. Als de licentieserver op het werkstation is geïnstalleerd zal Tekla Structures direct starten. Als de licentieserver op een server is geïnstalleerd, verschijnt eerst de volgende melding:

Image

12. Hier moet het adres van de licentieserver worden opgegeven. Dat is 27007@servernaam (naam van de server waarop de licentie is geactiveerd). U kunt in het programma LMTOOLS (lmtools.exe in de map C:\Tekla\License\Server) op het tabblad Server Status ook zien wat het adres is. Klik op de knop Perform Status Enquiry zodat de informatie wordt getoond die u in moet vullen bij het Server adres:

Image
21-3-2017 10-38-13.png

Vergeet geen back-up van de geactiveerde licenties te maken!

Bestaande Tekla Structures licentie(s) vernieuwen

1. Sluit Tekla Structures af.

2. Sla het nieuwe licentiecertificaat (*.html bestand) dat per email naar uw organisatie is verstuurd op in de map C:\Tekla\License\Server op de computer waar de licentieserver is geïnstalleerd.

3. Zorg ervoor dat u beschikt over een geschikte internetverbinding. Een internetverbinding is noodzakelijk tijdens het deactiveren en het activeren van de licentie(s). Een trage verbinding kan fouten veroorzaken.

4. Ga naar Start > Programma's > Tekla Structures Licensing (of dubbelklik in de Windows Verkenner op het bestand LicenseAdministrationTool.exe in de map C:\Tekla\License\Server) om de Tekla Structures License Administration Tool te starten.

5. Schakel in het gebied Activated Licenses het selectievakje Deactivate in naast de licentie(s) die u wilt deactiveren.

6. Zorg ervoor dat de knop Notify server (Server informeren) is ingeschakeld:

Image

7. Klik op de ingeschakelde knop Deactivate. Hiermee word(t)(en) de betreffende licentie(s) gedeactiveerd. Als de deactivering is voltooid, ziet u hier een bericht over.

8. Klik op de knop Open... om het nieuwe licentiecertificaat te openen. De informatie over de licentie(s) wordt weergegeven in het gedeelte Entitled Licenses, zie afbeelding hieronder.

9. Zorg ervoor dat de knop Notify server (Server informeren) is ingeschakeld:

10. Selecteer het aantal licenties dat u wilt activeren in de keuzelijst Activate.

Image

11. Klik nu op de knop Activate (zorg ervoor dat u verbonden bent en blijft met het internet zodat uw licentieserver contact maakt met de activeringsserver van Tekla).
Als de licentie(s) is/zijn geactiveerd, worden de geactiveerde licenties weergegeven in het gebied Activated Licenses in het onderste gedeelte van de License Administration Tool.

12. Tekla Structures kan nu gestart worden. Als de licentieserver op het werkstation is geïnstalleerd zal Tekla Structures direct starten. Als de licentieserver op een server is geïnstalleerd, verschijnt eerst de volgende melding:

Image

13. Hier moet het adres van de licentieserver worden opgegeven. Dat is 27007@servernaam (naam van de server waarop de licentie is geactiveerd). U kunt in het programma LMTOOLS (lmtools.exe in de map C:\Tekla\License\Server) op het tabblad Server Status ook zien wat het adres is. Klik op de knop Perform Status Enquiry zodat de informatie wordt getoond die u in moet vullen bij het Server adres:
Image
21-3-2017 10-38-13.png