Release Info Tekla Structures 2020 Service Pack 6

2020
Netherlands

Zoals in eerdere Release Info's van Tekla Structures 2020 reeds is vermeld, ligt de focus bij Tekla vanaf het najaar van 2020 op de release van verschillende Service Packs. Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over de wijzigingen in de release van Tekla Structures in 2020.

Construsoft heeft daarom een aantal zaken in de Service Pack 6 bijgewerkt zodat u niet hoeft te wachten tot de volgende release van de hoofdversie (Tekla Structures 2021) om hier gebruik van te kunnen maken.

De Release Info Tekla Structures 2020 Service Pack 6 bevat de volgende onderwerpen:

Nieuwe opties in het zijvenster

U beschikt nu in het zijvenster in het commando Weergave in het tabblad Fasen over een nieuwe keuzelijst waarin u kunt selecteren op welk niveau u de fasen wilt visualiseren. De optie Merk is nog steeds de standaard optie:

Image

Het filteren op fasen ging niet altijd goed. Dit is nu opgelost.
Het commando Weergave in het zijvenster beschikt over het nieuwe tabblad Attributen. Hierin kunt u zien welke variabelen maar ook welke gebruikersattributen zijn gedefinieerd.

Image

Door de attributen van een geselecteerd onderdeel op te halen (knop Ophalen attributen), wordt ze weergegeven en u kunt de attributen filteren:

Image

Daarnaast kunt u ook de zoekterm “or” gebruiken:

Image

Nieuw Help-bestand voor plug-in Houten dakelement (25)

U beschikt in Tekla Structures 2020 SP6 voor plug-in Houten dakelement (m025) over een Help-bestand dat beschikbaar is in Tekla User Assistance:

Image

Plug-in Houten Dakelement (m025) dient om reeds gecreëerde vlakken (eventueel gemaakt door middel van plug-in Dakplaten (m024)) te vullen met platen ter grootte van het werkelijk dakelement, of om de contouren van deze elementen uit te zetten middels constructiehulplijnen. Optioneel kan binnen plug-in Houten Dakelement (m025) plug-in Houten Dakelement (63) en Houten dak (m150) worden aangeroepen zodat het complete dakvlak opgevuld wordt met dakelementen bestaande uit platen, sporen, tengels en panlatten.

Extra tabblad Hout

Wanneer u Tekla Structures 2020 SP6 start met de rol Timber Detailer 2020, beschikt u over een extra tabblad Hout:

Image

Daarnaast beschikken de eigenschappen van de modelobjecten zoals stijlen en regels, over de nieuwe groep Timber met bijbehorende velden:

Image

Weergave van referentiemodellen in tekeningen aangepast

U kunt in Tekla Structures in tekeningen referentiemodellen weergeven waarbij u het uiterlijk van de referentiemodellen kunt instellen op Solid of Draadmodel:

Image

In eerdere Tekla Structures-versies werden de verborgen lijnen van modelobjecten niet correct uitgezet of als stippellijn weergegeven achter referentiemodellen als de instelling Solid werd toegepast. In volgend voorbeeld een constructie die bestaat uit Tekla Structures-modelobjecten en een wand als referentiemodel:

Image

In Tekla Structures 2020 SP6 is dit opgelost en worden de verborgen lijnen modelobjecten correct uitgezet of als stippellijn weergegeven achter referentiemodellen.
De verborgen lijnen zijn uitgezet:

Image
2021-02-04_12-20-40 - kopie.png

De verborgen lijnen zijn gestippeld:

Image
2021-02-04_12-20-40 - kopie - kopie.png