Onderdelen en merken uniek nummeren

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
nummeren
uniek
Netherlands

U beschikt in Tekla Structures over de mogelijkheid om onderdelen en merken uniek te nummeren met de tool Schrijf Nummering Resultaten naar UDA (ML006). De tool beschikt standaard over een aantal instellingen die u kunt gebruiken om de nummering te beïnvloeden:

Image

Zo kan de tool ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de prefix en/of het startnummer van onderdelen aan te passen om per fase te nummeren, om volgnummers aan lassen toe te voegen of om profieleigenschappen van hoofdonderdelen te kopiëren naar aangelaste onderdelen.

Zie ook

Voor meer gedetailleerde informatie over de werking van de tool Schrijf Nummering Resultaten naar UDA (ML006) klikt u op de Help in de tool:

Image

Stappenplan om onderdelen en merken uniek te nummeren

1. Stel voor de onderdelen die uniek genummerd moeten worden in de gebruikersattributen op het tabblad Nummering de optie Nummering in op Uniek:

Image

2. Laad in de tool Schrijf Nummering Resultaten naar UDA (ML006) de instelling uniek en klik op Laad. Met de instelling uniek stelt u de optie Controleer UDA nummering op Ja.

Image

3. Selecteer de onderdelen die een uniek nummer moeten krijgen en klik op Maken.

4. De betreffende onderdelen beschikken nu over een uniek nummer in het veld Nummering volgorde. Doordat dit veld effect heeft op de nummering heeft, worden er unieke onderdeel- en merknummers toegepast na het nummeren van de onderdelen:

Image