Kan de geselecteerde tekening niet laden

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
dg
openen
geselecteerde tekening niet openen
tekening
incompatible
melding
Environment
Not environment-specific

Wanneer u in Tekla Structures een tekening probeert te openen, kan een van de volgende meldingen verschijnen:

"Kan de geselecteerde tekening niet laden. Kan het tekeningbestand niet vinden. Bekijk Tekla User Assistance voor meer informatie.'
"Kan de geselecteerde tekening niet laden. Niet-compatibel tekeningbestand. Bekijk Tekla User Assistance voor meer informatie.'

Deze meldingen geldt voor alle typen tekeningen en er kunnen verschillende redenen zijn voor deze foutmelding.

1. U hebt het model ontvangen van iemand of wellicht is het model gekopieerd van de ene locatie naar een andere locatie, maar niet de modelmap drawings gekopieerd die de *.dg bestanden bevat. Zonder deze *.dg bestanden kan Tekla Structures de tekeningen wel in de Documentmanager tonen, maar de tekeningen niet openen.

2. U hebt een tekening aangepast en daarna het commando Overbodige tekeningbestanden verwijderen gebruikt en het model afgesloten zonder deze op te slaan. Nu kan de aangepaste tekening niet meer worden geopend omdat het commando Overbodige tekeningbestanden verwijderen alle *.dg bestanden verwijderd die niet geen corresponderende tekening hebben in de huidige versie van het model. Ook worden de *.dg bestanden die een corresponderende tekening hebben in de laatste opgeslagen of laatste autosave versie van een het model, verwijderd als er geen corresponderende tekening is in de huidige versie van het model.

Verder is het zo dat als het commando Overbodige tekeningbestanden verwijderen is gebruikt en u opent een autosave versie van het model, en de tekeningen in de autosave versie verschillen van de tekeningen in de laatst opgeslagen versie van het model, de tekeningen niet meer kunnen worden geopend.

Het is niet zonder meer aanbevolen het commando Overbodige tekeningbestanden verwijderen te gebruiken, tenzij het zeker is dat alleen de overbodige tekeningbestanden worden verwijderd. Het model opslaan voordat u dit commando uitvoert wordt dan ook aanbevolen.

3. Als het model is opgeslagen op een netwerkschijf en de netwerkverbinding met de server is verbroken, kan de melding ook verschijnen. In dat geval herstelt u de netwerkverbinding.

4. U hebt *.dg bestanden gekopieerd van een ander model. Tekeningbestanden kopiëren van het ene naar het andere model wordt niet ondersteund, ook niet van een oudere versie van een model naar een nieuwere versie van hetzelfde model. Om eventueel tekeningen te gebruiken uit een ander model, kunt u deze tekeningen klonen uit een ander model via Documentmanager > Klonen > Kloon van... Ander model.

Aanbevelingen voor het herstellen van tekeningen

Sommige gebruikers proberen na een crash of het per ongeluk opnieuw maken van een tekening bewerkte tekeningen op te halen door *.dg-bestanden van een back-up model te kopiëren of de naam van *.dg-bestanden te wijzigen. Zelfs als de *.dg-bestandsnaam van de tekening en de datum hetzelfde zijn, zijn tekeningbestanden intern niet noodzakelijkerwijs identiek. Tekeningen bevatten referenties naar een bepaalde *.db1-modeldatabase en moeten hiermee overeenkomen. Als tekeningen worden gemaakt zonder de modeldatabase (het model) op te slaan, zijn de tekeningbestanden niet compatibel met het model en kunnen ze niet worden geopend.

(U beschikt in Tekla Structures over de lijst tekening-bestand die u van geselecteerde tekeningen in de Documentmanager kunt genereren, deze lijst toont de *.dg bestanden die horen bij de betreffende tekeningen).

We willen erop wijzen dat u:

- Geen *.db1- of *.dg-bestanden handmatig mag bewerken.
- Geen *.db1 of *.dg door een oudere/nieuwere versie van hetzelfde bestand mag vervangen.
- De naam van de *.db1- of *.dg-bestanden niet mag wijzigen.
- Autosave moet gebruiken om te voorkomen dat u uw bewerkingswerk verliest. Als u uw model automatisch na het bewerken van tekeningen lokaal hebt opgeslagen en Tekla Structures vervolgens vastloopt, kunt u het model vanuit autosave herstellen. De bewerkte tekeningen komen dan overeen met de automatisch opgeslagen modeldatabase en blijven bruikbaar. U kunt het interval voor automatisch opslaan instellen in Bestand > Instellingen > Opties > Algemeen. Als u de tekening sluit, wordt het *.dg-bestand weggeschreven en als u vervolgens Autosave in Snel starten invoert, wordt de modeldatabase ook opgeslagen zodat deze met de nieuwe tekening overeenkomt.

We willen u er ook aan herinneren dat u het commando Opslaan als niet mag gebruiken voor het maken van een back-up van uw modellen. Opslaan als maakt een nieuw model, zodat er geen weg terug is naar het vorige model. U kunt geen tekeningen uit het oorspronkelijke model naar het opslaan-als model kopiëren (of andersom), zelfs niet als ze dezelfde bestandsnaam hadden. U kunt ze eenvoudigweg niet openen. Voor het maken van een back-up kunt u beter Windows-tools gebruiken die de hele modelmap kunnen zippen, die u kunt later unzippen of via Bestand > Opslaan als > Opslaan en back-up maken.