Inkorten en voortoog in het eigenschappen dialoogvenster

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
inkorten
vootoog
gebruikersattributen
UDA
Netherlands

Sinds Tekla Structures 2018 beschikken een groot aantal onderdelen, zoals kolommen en liggers, over een nieuw eigenschappen dialoogvenster:

Image
inkorten_1

In de categorie Vervorming worden hier de waardevelden Torderen, Voortoog en Inkorten weergegeven:

Image
inkorten_2

Deze waardevelden kunt u gebruiken om onderdelen te torderen (waardeveld Torderen), te togen (waardeveld Voortoog) of om ze in te korten of te verlengen (waardeveld Inkorten).

Om echter een voortoog te gebruiken zodat een onderdeel door het eigen gewicht na de montage weer recht is of om windverbanden in te korten, gebruikt u de waardevelden in de gebruikersattributen (1) die u in eerdere Tekla Structures-versies hiervoor ook gebruikte:

Image
inkorten_3

Zoals u bovenstaande afbeelding ziet, worden hier nu de namen Inkorten windverband en Voortoog dakligger voor gebruikt (vanaf Tekla Structures 2018i SP2 en Tekla Structures 2018 SP4 en later); in eerdere Tekla Structures-versies werden hiervoor de namen  Inkorten en Voortoog gebruikt.

Deze namen zijn bewust gewijzigd zodat er geen verwarring kan ontstaan als u deze waardevelden in de gebruikersattributen zelf toevoegt aan het eigenschappen dialoogvenster (via Bestand > Instellingen > Eigenschappenvenster):

Image
inkorten_4

Desgewenst kunt u de standaard waardevelden Voortoog en Inkorten in de categorie Vervorming verwijderen:

Image
inkorten_5

...zodat alleen de waardevelden Inkorten windverband en Voortoog dakligger worden weergegeven.