Crash bij starten Kernelbase.dll

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
kernalbase.dll
kernal
kernalbase
dll crash
tekla won't start
tekla crash
crash
Environment
Not environment-specific

Tekla crasht bij starten door Kernelbase.dll

Wanneer u fouten krijgt bij het starten van Tekla Structures of er gebeurt helemaal niets, kan dit veroorzaakt worden door de C++ of .NET pakketten. Wanneer Tekla Structures wordt geïnstalleerd op een computer, zullen automatisch C++ en .NET pakketten worden geïnstalleerd. Echter, deze pakketten zouden ook al door uw IT-afdeling of door de verkoper van de computer kunnen zijn geïnstalleerd.

Als Tekla Structures ziet dat deze pakketten al zijn geïnstalleerd, zullen deze worden overgeslagen en worden niet de verwachte pakketten geïnstalleerd wat resulteert in het niet kunnen starten van Tekla Structures.

De crash wordt getoond in de Event Viewer in Windows, klik hiervoor op Start

Image
en type "event" in, het dialoogvenster Logboeken verschijnt. Ga in de Windows-logboeken en vervolgens naar Toepassing:

Image

Controleer in de Event Viewer in de kolom Niveau of er een Fout wordt weggeschreven. Klik op de foutregel zodat gedetailleerde informatie over de fout wordt weergegeven in de tabbladen Algemeen en Details, in dit geval is de fout gerelateerd aan het bestand KernelBase.dll:

Image

Het bestand KernelBase.dll wordt geïnstalleerd wanneer, zoals gebruikelijk, in Windows de C++ en .NET packages worden geladen tijdens de installatie. De fout geeft aan dat er een *.dll-bestand ontbreekt, we hebben geen informatie welke *.dll-bestand ontbreekt dus we raden aan dat u de VC++ redistributables opnieuw installeert en vervolgens indien nodig .Net Framework installeert:

1.      Installeer Microsoft Visual C++ 2010, 2013 en 2015 Redistributables opnieuw. U doet hiervoor het volgende:

a.      Open de volgende pagina's
                     https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=26999
                     https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784
                     https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53840

b.      Klik op de knop Download op iedere pagina.

c.      Kies vcredist_x86.exe en vcredist_x64.exe op iedere pagina en klik op Next.

d.      Sla alle bestanden (6 bestanden) op uw computer op. Tijdens het opslaan zorgt u ervoor dat u geen bestanden overschrijft.

e.      Voer de opgeslagen *.exe-bestanden een voor een uit en kies de optie Install of Repair (afhankelijk van de beschikbaarheid).

2.      Als u Tekla Structures nog niet kunt starten, installeert u .Net Framework opnieuw:

a.      Download .Net Framework

b.      Voer het *.exe-bestand uit.

c.      Kies Install of Repair option (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Hiermee zou het probleem mee opgelost moeten zijn, als dat niet zo is neemt u contact op met uw lokale helpdesk.