Autocad 2018 bestanden als referentiemodel in Tekla Structures toevoegen

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
AutoCad
referentiemodel
Environment
Not environment-specific

Om Autocad 2018 bestanden in Tekla Structures 2016i en hoger als referentiemodel toe te kunnen voegen, moet u eerst de zogenaamde "referentie plug-in" bijwerken.
U vindt hier de beschikbare referentie plug-ins. Hier kunt u naast de plug-in voor Autocad bestanden, ook de plug-ins vinden voor bijvoorbeeld SketchUp, DGN, STEP, of IGES bestanden.

Stappenplan

• Klik hier voor de beschikbare referentie plug-in voor Autocad 2018 bestanden.
  • Klik op de benodigde plug-in(s) en klik onder de kop Versie(s) op de knop Downloaden 64-bits.
  • Klik op Bestand opslaan om het *.tsep bestand op te slaan en klik op OK.
  • Blader naar de gewenste locatie en klik op Opslaan.
  • Start Tekla Structures en open een model.
  • Klik op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  • Klik in de database Applicaties en componenten op Toegang tot geavanceerde functies > Extensies beheren > Extensiebeheer.
  • Klik op Importeren... en blader naar het *.tsep bestand.
  • Selecteer het bestand en klik op Openen, wellicht verschijnt er een melding, klik dan op Ja.
  • Klik op Sluiten en start Tekla Structures opnieuw om de import te voltooien.
  • Nadat u Tekla Structures hebt gestart, verschijnt kort een melding over de installatie van de plug-in. Deze melding verdwijnt automatisch en Tekla Structures wordt gestart.
  • Voeg nu op de gebruikelijke manier de betreffende bestanden als referentiemodel in.