Support articles

Installatie Tekla Structures 2019

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla License Administration Tool 2019 Om Tekla Structures 2019 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla License Administration Tool 2017 gebruiken.(Om te controleren welke License Administration Tool (licentieserver) u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken License Administration Tool). Als oudere Tekla Structures versies door de installatie van Tekla License Administration Tool 2017 niet meer starten, installeer dan de laatste Service Pack/Service Release van de betreffende Tekla
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2018i
  • installeren
  • installation
  • logboek

Release Info Tekla Structures 2019

De Release Info 2019 bevat de volgende onderwerpen: Algemeen Tekla Structures 2019 video's Tekla Structures is voorzien van vele nieuwe opties en verbeteringen die in deze Release Info worden uitgelegd. Daarnaast zijn er een aantal video's beschikbaar waarin deze functionaliteiten ook nog eens worden uitgelegd. U kunt per segment de volgende video's bekijken: Steel Detailing Precast Cast in Place Engineering  Vernieuwd startscherm Tekla Structures 2019 beschikt over een aangepast startscherm. 1. Alle tabbladen van het startscherm hebben nu hun eigen specifieke weergave: 2. Er is een
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Release Info

Zaaglijsten genereren met de tool CS Reporting (ML112)

U kunt in Tekla Structures beschikken over de tool CS Reporting (ML112) waarmee u geavanceerde zaaglijsten kunt genereren: Er is geen aparte licentie noodzakelijk om de tool CS Reporting (ML112) te kunnen starten. Om de tool te kunnen gebruiken, installeert u de volgende onderdelen: De Crystal Reports libraries. De tool CS Reporting (ML112). Installeren Crystal Reports libraries 1. Sluit Tekla Structures.2. Controleer op uw pc of er andere versies van de Crystal Reports libraries zijn geïnstalleerd. Mocht dat het geval zijn, dan dienen deze eerst gedeïnstalleerd te worden.3. Download het
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • CS Reporting
  • Lijsten
  • ML112
  • zaaglijst

Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2019

Aanbevelingen voor Tekla Structures-werkstations De hardwareaanbevelingen van Tekla Structures zijn gebaseerd op de configuraties die bij het testen van Tekla Structures zijn gebruikt en compatibel met Tekla Structures zijn gebleken. Naast de configuraties die in dit document worden gepresenteerd, zijn er veel andere geschikte configuraties beschikbaar. U kunt dit document als een richtlijn bij de keuze voor nieuwe hardware gebruiken, maar onthoud dat de in dit document gepresenteerde apparatuur en labels niet de enige geschikte hardwareconfiguratie zijn. Het hoofdcriterium bij het kiezen
by Tekla Global Support
0
  • Tekla Structures 2019 Hardware Recommendations
  • hardware recommendations

Hardwareaanbevelingen voor het uitvoeren van Tekla Structures op Citrix

Het gebruik van Tekla Structures met de Citrix-applicatie en de desktopvirtualisatie is een flexibele en veilige manier om snel gebruikers aan Tekla Structures-projecten toe te voegen zonder Tekla Structures lokaal te installeren en projectgegevens naar de computer van een gebruiker te hoeven kopiëren. Ondersteunde platformen: Citrix XenApp 7.6. Citrix XenDesktop 7.6 of VMware vSphere 6.0 hypervisor. Aanbevolen serverspecificaties: Snelle grafische kaart, NVIDIA GRID K520 of de nieuwere NVIDIA Tesla GPU's 8 GB tot16 GB hoofdgeheugen voor elke gebruiker, afhankelijk van het gebruik. High-end
by Tekla User Assistance
0
  • Citrix

Opfris 2018 - Afbouw

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Werkwijze 2D en 3D Referentiemodellen - DWG Systeemcomponent Plaster board pre estimation (m098) Gebruikerscomponenten voor deuren/ramen Items modelleren Fasen indelen Documentmanager voor tekeningen Afdrukken naar PDF Exporteren naar DWG Referentiemodellen - IFC IFC project aanmaken in organisator IFC conversie ML074 - CS Afbouw wanden uit UDA Export IFC BIM basis ILS NL-SfB + IFC export Gebouwlaagstructuur + IFC export Loadbearing/ Firerating/ Is_external + IFC export Eigenschappen dialoogvenster gebruiken en aanpassen Eigenschappen dialoogvenster
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2018
  • opfris

Inkorten en voortoog in het eigenschappen dialoogvenster

Sinds Tekla Structures 2018 beschikken een groot aantal onderdelen, zoals kolommen en liggers, over een nieuw eigenschappen dialoogvenster: In de categorie Vervorming worden hier de waardevelden Torderen, Voortoog en Inkorten weergegeven: Deze waardevelden kunt u gebruiken om onderdelen te torderen (waardeveld Torderen), te togen (waardeveld Voortoog) of om ze in te korten of te verlengen (waardeveld Inkorten). Om echter een voortoog te gebruiken zodat een onderdeel door het eigen gewicht na de montage weer recht is of om windverbanden in te korten, gebruikt u de waardevelden in de
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • inkorten
  • vootoog
  • gebruikersattributen
  • UDA

Tekla Structures 2018i SP2

Tekla heeft een Service Pack voor Tekla Structures 2018i vrijgegeven. 1. Klik hier voor de Tekla Structures 2018i SP2 installatie.       De complete lijst met verbeteringen vindt u in de Release Notes (Engelstalig).     Na de installatie van de Service Pack moeten de Construsoft ontwikkelingen nogmaals gedownload en uitgevoerd worden! Zie stap 2. 2. Klik hier voor de Construsoft ontwikkelingen.     (Als de installatie van de Construsoft ontwikkelingen niet wordt uitgevoerd, klik hier). Tekla Structures Service Packs Naast de door Trimble uitgeleverde definitieve Tekla Structures versies,
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Service Pack
  • SP1
  • SP2
  • update

Opfris 2018 - Hout

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Fitten en trimmen 3D trimmen Polygoon uitsnijden Gespiegelde platen controleren (hoofdstuk Modelleren > Roosters en tranenplaten modelleren en controleren) Werken in fasen en fasen weergeven Eigenschappen dialoogvenster voor modelobjecten (hoofdstuk Modelleren > Nieuw eigenschappen dialoogvenster voor modelobjecten) Het eigenschappen dialoogvenster aanpassen Alle kijkvlakken in één keer verwijderen (hoofdstuk Tools > Delete all clipplanes) Dakvorm generator (72) (hoofdstuk Tools > Dakvorm generator (m072)) Houten Dakelement (m025) Werkbalk
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2018
  • opfris

Opfris 2018 - Staal

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Het model controleren en repareren Het model controleren, beheren en organiseren Fase weergave Merk viewer Lassen NC bestanden converteren naar DXF Gespiegelde platen controleren Meerdere associatieve opmerkingen tegelijk toevoegen (hoofdstuk Verbeteringen bij associatieve opmerking) Overzichttekeningen Tekeningen classificeren / (video) Inhoudsbeheer van tekeningen Praktische toepassing Inhoudsbeheerder tekening New Ways to Manage Drawing Content (YouTube Video) Zetwerk Modelleren Video
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2018
  • opfris

Opfris 2018 - Algemeen

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Construsoft Online Portal Construsoft Webportal Werkbalken aanpassen Werkbalk Werkvlak Macro's opnemen Nieuwe dialoogvensters voor het aanpassen van het lint, door gebruiker gedefinieerde commando's en het eigenschappen dialoogvenster Kijkhoek-functionaliteit Eigenschappen dialoogvenster voor modelobjecten Het eigenschappen dialoogvenster aanpassen Documentmanager Puntenwolken (hoofdstuk Puntwolken met andere gebruikers delen > Optie 2: Met de Point Cloud Manager) Tekla Model Sharing
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2018
  • opfris

Opfris 2018 - Beton

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Ontwikkelingen componenten/tools Fase weergave Funderingspaal (d001) uitgebreid Netten op gebied Wapening in ligger (90), Wapening in ligger LT (91) en Randwapening LT (93) Onderdeel op ligger (82) Kijkhoek-functionaliteit Instortvoorzieningen (008) Systeemcomponent instellingen publiceren in de Applicaties en Componenten database Alle kijkvlakken in één keer verwijderen Wandopmaak Wandopmaaktools Overzichttekeningen Inhoudsbeheer van tekeningen Praktische toepassing Inhoudsbeheerder tekening New Ways to Manage Drawing Content (YouTube Video) Labels
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2018
  • opfris

Installatie Tekla Structures 2018i SP2

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla Structures Licentieserver 2018 Om Tekla Structures 2018i SP2 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla Structures License Server 2017 gebruiken.Als oudere Tekla Structures versies door de installatie van Tekla Structures Licentieserver 2017 niet meer starten, installeer dan de laatste Service Pack/Service Release van de betreffende Tekla Structures versie(s).(Om te controleren welke licentieserver u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken licentieserver). 2. Tekla Structures
by Construsoft NL
4
  • installatie Tekla Structures 2018i
  • installeren
  • installation
  • logboek

Release Info Tekla Structures 2018i

De Release Info 2018i bevat de volgende onderwerpen: Algemeen Tekla Structures 2018i video's Tekla Structures is voorzien van vele nieuwe opties en verbeteringen die in deze Release Info worden uitgelegd. Daarnaast zijn er een aantal video's beschikbaar waarin deze functionaliteiten ook nog eens worden uitgelegd.     U kunt per segment de volgende video's bekijken: Steel Detailing Precast Concrete  Instellingen bijwerken Wanneer u als gebruiker overstapt naar Tekla Structures 2018i, kunt u uw eigen instellingen blijven gebruiken die u in de vorige Tekla Structures versie hebt aangepast.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
5
  • Release Info

Opgeslagen Tekla Structures 2017i templates en lijsten in eerdere Tekla Structures-versies gebruiken

De verschillende Tekla Structures-versies beschikken over verschillende versies van de Template Editor: Tekla Structures 2017 beschikt over Template Editor-versie 3.4 en Tekla Structures 2017i beschikt over Template Editor-versie 3.5. De templates (*.tpl bestanden) en lijsten (*.rpt bestanden) die in Tekla Structures 2017i worden meegeleverd zijn dan ook allemaal opgeslagen in Template Editor-versie 3.5.   Het volgende geldt: Templates die in oudere versies van de Template Editor zijn gemaakt, kunnen met versie 3.5 worden geopend. Templates die in versie 3.5 zijn gemaakt, kunnen in de versies
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Tekla Structures 2017i templates
  • Tekla Structures 2017i lijsten
  • eerdere Tekla Structures-versies

Hardwareaanbevelingen voor Tekla Structures 2018i

Aanbevelingen voor Tekla Structures-werkstations De hardwareaanbevelingen van Tekla Structures zijn gebaseerd op de configuraties die bij het testen van Tekla Structures zijn gebruikt en compatibel met Tekla Structures zijn gebleken. Naast de configuraties die in dit document worden gepresenteerd, zijn er veel andere geschikte configuraties beschikbaar. U kunt dit document als een richtlijn bij de keuze voor nieuwe hardware gebruiken, maar onthoud dat de in dit document gepresenteerde apparatuur en labels niet de enige geschikte hardwareconfiguratie zijn. Het hoofdcriterium bij het kiezen
by Tekla Global Support
0
  • Tekla Structures 2018i Hardware Recommendations
  • hardware recommendations

Opfris 2018 - Aannemers & Ingenieurs

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Trimble Connector: Trimble Connector en andere uitwisselbaarheidsverbeteringen Trimble Connector Connect.trimble.com  Organisator / Hoeveelheden uittrekken / Model organiseren Modellen organiseren met de Organisator  Wandopmaak Wandopmaaktools  Vloeropmaak Vloeropmaak   Eigenschappen dialoogvenster gebruiken en aanpassen Eigenschappen dialoogvenster voor modelobjecten New Feature - New Property Pane (YouTube video)  Palenplannen Funderingspaal (d001) uitgebreid Funderingspalen modelleren Sequencer (Video)  Stortvensters en stortnaden toepassen
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
5
  • opfris

Commando's in het zijvenster openen zonder deze te stapelen

Wanneer u meerdere commando's opent in het zijvenster, worden de geopende vensters automatisch gestapeld: Om één venster te openen in het zijvenster, houdt u de Ctrl toets ingedrukt terwijl u op een commando klikt. Het venster wordt geopend en volledig gevuld in het zijvenster, reeds geopende (gestapelde) vensters worden afgesloten: De vensters blijven ongewijzigd qua locatie (dus zwevend of vastgezet aan het zijvenster) wanneer u een venster opent. Om een zwevend venster weer vast te zetten aan het zijvenster, klikt u met de rechter muisknop op de betreffende knop in het zijvenster en
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • zijvenster
  • stapelen

Tekla Structures 2018 SP5

Tekla heeft een Service Pack voor Tekla Structures 2018 vrijgegeven. 1. Klik hier voor de Tekla Structures 2018 SP5 installatie.     De complete lijst met verbeteringen vindt u in de Release Notes (Engelstalig).     Na de installatie van de Service Pack moeten de Construsoft ontwikkelingen nogmaals gedownload en uitgevoerd worden! Zie stap 2. 2. Klik hier voor de Construsoft ontwikkelingen.       (Als de installatie van de Construsoft ontwikkelingen niet wordt uitgevoerd, klik hier). Tekla Structures Service Packs Naast de door Trimble uitgeleverde definitieve Tekla Structures versies,
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Service Pack
  • SP1
  • SP2
  • SP3
  • SP4
  • SP5
  • update

Installatie Tekla Structures 2018 SP5

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla Structures Licentieserver 2018 Om Tekla Structures 2018 SP5 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla Structures License Server 2017 gebruiken. Als oudere Tekla Structures versies door de installatie van Tekla Structures Licentieserver 2017 niet meer starten, installeer dan de laatste Service Pack/Service Release van de betreffende versie(s).(Om te controleren welke licentieserver u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken licentieserver). 2. Tekla Structures 2018 SP53.
by Construsoft NL
  • installatie Tekla Structures 2018
  • installeren
  • installation
  • logboek

Pagina's