Support articles

Installatie Tekla Structures 2019i

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla License Administration Tool 2019 Om Tekla Structures 2019i te kunnen starten, moet u minimaal Tekla License Administration Tool 2017 gebruiken.Om te controleren welke License Administration Tool (licentieserver) u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken License Administration Tool. Aanbevelingen voor het besturingssysteem voor:Tekla License Administration Tool 2017 (hoofdstuk Recommendations for Tekla Structures License Server).Tekla License Administration Tool 2018 (hoofdstuk
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2019i
  • installeren
  • installation
  • logboek

Release Info Tekla Structures 2019i

De Release Info 2019i bevat de volgende onderwerpen: Algemeen Tekla Structures 2019i video's Tekla Structures is voorzien van vele nieuwe opties en verbeteringen die in deze Release Info worden uitgelegd. Daarnaast zijn er een aantal video's beschikbaar waarin deze functionaliteiten ook nog eens worden uitgelegd. U kunt per segment de volgende video's bekijken: Tekla Structures 2019i for Steel Tekla Structures 2019i for Precast   Submappen in de ts map gebruiken U beschikt in Tekla Structures standaard over een ts map (..:\TeklaStructures\2019.1\Environments\netherlands\ts) waarin u
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Release Info

Overzicht Tekla Structures-versies + Construsoft ontwikkelingen

Tekla Structures-versie Construsoft ontwikkelingen Tekla Structures 2019i Final Download Tekla Structures 2019 SP3 Download   SP2 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2018i SP5 Download   SP4 Download   SP3 Download   SP2 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2018 SP8 Download   SP7 Download   SP6 Download   SP5 Download   SP4 Download   SP3 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2017i SP8 Download   SP7 Download   SP6 Download   SP5 Download   SP4 Download   SP3 Download   SP2 Download   SP1 Download   Final Download Tekla
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0

Installatie Tekla Structures 2018 SP8

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla Structures Licentieserver 2018 Om Tekla Structures 2018 SP8 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla Structures License Server 2017 gebruiken. Als oudere Tekla Structures versies door de installatie van Tekla Structures Licentieserver 2017 niet meer starten, installeer dan de laatste Service Pack/Service Release van de betreffende versie(s).(Om te controleren welke licentieserver u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken licentieserver). 2. Tekla Structures 2018 SP83.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2018
  • installeren
  • installation
  • logboek

Dubbele ringen in boutgroepen gebruiken

U beschikt in Tekla Structures over de mogelijkheid om 2 ringen toe te passen bij de kop van de bout, bijvoorbeeld een vlakke sluitring en een kunststof ring of een (tand)veerring: In systeemcomponent Bouten-moeren-ringen (74) kunt u hiervoor gebruik maken van een conversiebestand zodat verschillende typen ringen of moeren binnen 1 boutgroep correct in de lijst worden getoond en opgeteld. Stappenplan 1. Maak in de Boutendatabase (via Bestand > Databases > Boutendatabase) een nieuwe ring met een dikte die gelijk is aan de twee ringen die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld RING-M16-7089-
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • dubbel

Hardwareaanbevelingen voor Tekla Structures 2019i

Aanbevelingen voor Tekla Structures-werkstations De hardwareaanbevelingen van Tekla Structures zijn gebaseerd op de configuraties die bij het testen van Tekla Structures zijn gebruikt en compatibel met Tekla Structures zijn gebleken. Naast de configuraties die in dit document worden gepresenteerd, zijn er veel andere geschikte configuraties beschikbaar. U kunt dit document als een richtlijn bij de keuze voor nieuwe hardware gebruiken, maar onthoud dat de in dit document gepresenteerde apparatuur en labels niet de enige geschikte hardwareconfiguratie zijn. Het hoofdcriterium bij
by Tekla Global Support
0
  • Tekla Structures 2019i Hardware Recommendations
  • hardware recommendations

Tekla Structures 2019 SP3

Tekla heeft een Service Pack voor Tekla Structures 2019 vrijgegeven. 1. Klik hier voor de Tekla Structures 2019 SP3 installatie.     De complete lijst met verbeteringen vindt u in de Release Notes (Engelstalig).     Na de installatie van de Service Pack moeten de Construsoft ontwikkelingen nogmaals gedownload en uitgevoerd worden! Zie stap 2. 2. Klik hier voor de Construsoft ontwikkelingen, pak na het downloaden het zip-bestand uit.     Zorg ervoor dat alle Windows updates zijn uitgevoerd. Installeer deze indien nodig.    Als u de Construsoft ontwikkelingen gaat installeren, dubbelklikt u op
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
4.666665
  • Service Pack
  • SP1
  • update

Installatie Tekla Structures 2019 SP3

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla License Administration Tool 2019 Om Tekla Structures 2019 SP3 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla License Administration Tool 2017 gebruiken.Om te controleren welke License Administration Tool (licentieserver) u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken License Administration Tool. Aanbevelingen voor het besturingssysteem voor:Tekla License Administration Tool 2017 (hoofdstuk Recommendations for Tekla Structures License Server).Tekla License Administration Tool 2018 (
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2019
  • installeren
  • installation
  • logboek

Tekla Structures crasht, bevriest of start niet

Het crashen, bevriezen of niet starten van Tekla Structures kan verschillende oorzaken hebben. De volgende controlelijst kan wellicht helpen om vast te stellen waardoor een foutmelding in Tekla Structures wordt veroorzaakt. Doorloop en controleer de volgende stappen en voer waar nodig de benodigde actie uit om crashes te voorkomen. (Klik hier voor de controlelijst zodat u de lijst kunt doorlopen en afvinken. Deze lijst stuurt u mee naar de Helpdesk van Construsoft als u een foutmelding willen doorgeven). Punt Controlelijst Ja Nee 1 Is de laatste Service Pack voor de Tekla Structures-versie
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • crash

Release Info Tekla Structures 2019

De Release Info 2019 bevat de volgende onderwerpen: Algemeen Tekla Structures 2019 video's Tekla Structures is voorzien van vele nieuwe opties en verbeteringen die in deze Release Info worden uitgelegd. Daarnaast zijn er een aantal video's beschikbaar waarin deze functionaliteiten ook nog eens worden uitgelegd. U kunt per segment de volgende video's bekijken: Steel Detailing Precast Cast in Place Engineering  Vernieuwd startscherm Tekla Structures 2019 beschikt over een aangepast startscherm. 1. Alle tabbladen van het startscherm hebben nu hun eigen specifieke weergave: 2. Er is een
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
5
  • Release Info

Zaaglijsten genereren met de tool CS Reporting (ML112)

U kunt in Tekla Structures beschikken over de tool CS Reporting (ML112) waarmee u geavanceerde zaaglijsten kunt genereren: Er is geen aparte licentie noodzakelijk om de tool CS Reporting (ML112) te kunnen gebruiken.                                                       Om de zaaglijsten te kunnen genereren, moet Tekla Structures zijn geïnstalleerd in de map C:\TeklaStructures\<versie>\... Om de tool te kunnen gebruiken, doet u het volgende: 1. Sluit Tekla Structures. 2. Download de tool in Tekla Warehouse: Kies bij het downloaden voor Gewoon downloaden. Pak het *.zip-bestand uit.  3.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • CS Reporting
  • Lijsten
  • ML112
  • zaaglijst

Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2019

Aanbevelingen voor Tekla Structures-werkstations De hardwareaanbevelingen van Tekla Structures zijn gebaseerd op de configuraties die bij het testen van Tekla Structures zijn gebruikt en compatibel met Tekla Structures zijn gebleken. Naast de configuraties die in dit document worden gepresenteerd, zijn er veel andere geschikte configuraties beschikbaar. U kunt dit document als een richtlijn bij de keuze voor nieuwe hardware gebruiken, maar onthoud dat de in dit document gepresenteerde apparatuur en labels niet de enige geschikte hardwareconfiguratie zijn. Het hoofdcriterium bij het kiezen
by Tekla Global Support
0
  • Tekla Structures 2019 Hardware Recommendations
  • hardware recommendations

Hardwareaanbevelingen voor het uitvoeren van Tekla Structures op Citrix

Het gebruik van Tekla Structures met de Citrix-applicatie en de desktopvirtualisatie is een flexibele en veilige manier om snel gebruikers aan Tekla Structures-projecten toe te voegen zonder Tekla Structures lokaal te installeren en projectgegevens naar de computer van een gebruiker te hoeven kopiëren. Ondersteunde platformen: Citrix XenApp 7.6. Citrix XenDesktop 7.6 of VMware vSphere 6.0 hypervisor. Aanbevolen serverspecificaties: Snelle grafische kaart, NVIDIA GRID K520 of de nieuwere NVIDIA Tesla GPU's 8 GB tot16 GB hoofdgeheugen voor elke gebruiker, afhankelijk van het gebruik. High-end
by Tekla User Assistance
0
  • Citrix

Opfris 2018 - Afbouw

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Werkwijze 2D en 3D Referentiemodellen - DWG Systeemcomponent Plaster board pre estimation (m098) Gebruikerscomponenten voor deuren/ramen Items modelleren Fasen indelen Documentmanager voor tekeningen Afdrukken naar PDF Exporteren naar DWG Referentiemodellen - IFC IFC project aanmaken in organisator IFC conversie ML074 - CS Afbouw wanden uit UDA Export IFC BIM basis ILS NL-SfB + IFC export Gebouwlaagstructuur + IFC export Loadbearing/ Firerating/ Is_external + IFC export Eigenschappen dialoogvenster gebruiken en aanpassen Eigenschappen dialoogvenster
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2018
  • opfris

Een export naar een IFC-bestand vanuit Revit om in Tekla Structures te gebruiken

Voor het invoegen van een IFC-bestand als referentiemodel in Tekla Structures uit Revit en eventueel later converteren van objecten uit dit Revit IFC-referentiemodel is de kwaliteit van het betreffende IFC-bestand van belang voor het al dan niet succesvol verlopen hiervan. In de hieronder te downloaden pdf bestanden staan een aantal praktische tips waar de Revit modelleur op moet letten om tot een zo goed mogelijke IFC-export uit Revit en conversie in Tekla Structures te komen. Deze pdf bestanden kunt u delen met Revit modelleurs. Download hier de Nederlandstalige pdf "Maak een betrouwbaar
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • IFC
  • Revit

Een export naar een IFC-bestand om in Revit te gebruiken

Algemeen Gedurende het hele bouwproces worden modellen door verschillende partijen (zoals architecten, constructeurs, aannemers, tekenaars) gecoördineerd. Uitgangspunt is hierbij uiteraard dat de informatie van de objecten in het model behouden blijft. Zo zijn er een aantal mogelijkheden om eenvoudig modellen uit te wisselen tussen Tekla Structures en Autodesk Revit. Deze uitwisseling is gebaseerd op IFC-bestanden. Wellicht is het interessant om via LinkedIn de groep Tekla-Revit Interoperability Forum te volgen. Tekla beheert dit forum en plaatst hier regelmatig allerlei nuttige informatie.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • IFC
  • Revit

IFC bestanden

Wat is IFC? IFC (Industry Foundation Classes) is een open, producentonafhankelijke, objectgeoriënteerde standaard voor het samenwerken met 3D CAD-gegevens. Deze standaard is dus een specificatie voor de samenwerking van bouwkundige objecten. Simpel gezegd is IFC een set van afspraken waarin is vastgelegd hoe wanden, liggers, kolommen, etc. in een bestand moeten worden opgeslagen. Door samen af te spreken hoe men bijvoorbeeld een wand beschrijft in een bestand en die afspraak na te komen (waardoor het een standaard wordt), kan elk softwarepakket communiceren met anderen. IFC zorgt voor een
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • IFC
  • Revit
  • eigenschappenset

Deuvels

Deuvels modelleren U beschikt in Tekla Structures over de mogelijkheid om deuvels te modelleren en in tekeningen weer te geven. Met commando Bout U kunt gebruik maken van het commando Bout, de instelling deuvel is hiervoor beschikbaar: Het bouttype van de deuvels staat standaard ingesteld op Werkplaats, hierdoor kunnen deuvels worden weergegeven in onderdeel- en merktekeningen.  Met systeemcomponent Plaats bouten tussen punten (m093) U kunt ook gebruik maken van systeemcomponent Plaats bouten tussen punten (m093): Het bouttype van deze deuvels staat standaard ingesteld op Montage,
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • deuvels

Organisator categorieën en/of eigenschappentemplates publiceren

U beschikt in Tekla Structures op het tabblad Beheren over de Organisator voor het opvragen en beheren van modelinformatie en het opvragen en classificeren van objecteigenschappen: In de Organisator beschikt u over de mogelijkheid om zelf categorieën en eigenschappentemplates te maken. Om zelfgemaakte categorieën en/of eigenschappentemplates automatisch in alle Tekla Structures modellen te gebruiken, doet u het volgende: 1. Exporteer de categorie(ën) of de eigenschappentemplate(s) in de Organisator: 2. De bestanden worden opgeslagen in de map ProjectOrganizer in de modelmap: Categorieën
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Organisator
  • categorieën
  • eigenschappentemplates
  • publiceren

Inkorten en voortoog in het eigenschappen dialoogvenster

Sinds Tekla Structures 2018 beschikken een groot aantal onderdelen, zoals kolommen en liggers, over een nieuw eigenschappen dialoogvenster: In de categorie Vervorming worden hier de waardevelden Torderen, Voortoog en Inkorten weergegeven: Deze waardevelden kunt u gebruiken om onderdelen te torderen (waardeveld Torderen), te togen (waardeveld Voortoog) of om ze in te korten of te verlengen (waardeveld Inkorten). Om echter een voortoog te gebruiken zodat een onderdeel door het eigen gewicht na de montage weer recht is of om windverbanden in te korten, gebruikt u de waardevelden in de
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
  • inkorten
  • vootoog
  • gebruikersattributen
  • UDA

Pagina's