Support articles

BIM basis ILS - Tekla Structures

Wat is de BIM basis ILS? Om informatie in het bouwproces gestructureerd, eenduidig, correct, volledig en herbruikbaar uit te kunnen wisselen is de BIM basis InformatieLeveringsSpecificatie (ILS) bedacht. Een groeiend aantal partijen in de bouw sluit zich dan ook aan bij het initiatief om een basis InformatieLeveringsSpecificatie te hanteren. Dit wordt ondersteund door het BIM Loket van waaruit alle relevante documenten beschikbaar worden gesteld. Het beheer van de BIM basis ILS wordt vormgegeven in samenwerking met buildingSMART Benelux. Ook Tekla Structures is hierbij betrokken en heeft
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0

Installatie Tekla Structures 2017i SP9

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla Structures Licentieserver 2017 Tekla Structures 2017i vereist de nieuwe Tekla Structures Licentieserver 2017. Als oudere Tekla Structures versies door de installatie van de nieuwe Tekla Structures Licentieserver 2017 niet meer starten, installeer dan de laatste Service Pack/Service Release van de betreffende versie(s).(Om te controleren welke licentieserver u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken licentieserver). 2. Tekla Structures 2017i SP93. Construsoft ontwikkelingen4.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2017i
  • installeren
  • installation
  • logboek

Galerij-/balkonplaten modelleren

U beschikt in Tekla Structures over de mogelijkheid om handmatig galerij-/balkonplaten te modelleren waarbij diverse bewerkingen worden toegepast: Stappenplan 1. Modelleer eerst de galerij/balkonplaat met het commando Betonbalk, gebruik de instelling bordes. Klik twee punten aan om de plaat te maken: 2. Modelleer de rand op de galerij/balkonplaat met het commando Betonbalk, gebruik nu de instelling randje. Wijzig het profiel naar TRZB40-150-25 en klik twee punten aan om de rand te maken: 3. Voeg desgewenst de rand aan de plaat toe, zie hoofdstuk Betonelementen samenstellen. 4. Maak of open
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • galerieplaat
  • betonplaat

Tekla Structures 2019i SP2

Tekla heeft een Service Pack voor Tekla Structures 2019i vrijgegeven. 1. Klik hier voor de Tekla Structures 2019i SP2 installatie.     De complete lijst met verbeteringen vindt u in de Release Notes (Engelstalig).     Na de installatie van de Service Pack moeten de Construsoft ontwikkelingen nogmaals gedownload en uitgevoerd worden! Zie stap 2. 2. Klik hier voor de Construsoft ontwikkelingen, pak na het downloaden het zip-bestand uit.     Zorg ervoor dat alle Windows updates zijn uitgevoerd. Installeer deze indien nodig.    (Als de installatie van de Construsoft ontwikkelingen niet wordt
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Service Pack
  • SP1
  • SP2
  • update

Crash bij starten Kernelbase.dll

Tekla crasht bij starten door Kernelbase.dll Wanneer u fouten krijgt bij het starten van Tekla Structures of er gebeurt helemaal niets, kan dit veroorzaakt worden door de C++ of .NET pakketten. Wanneer Tekla Structures wordt geïnstalleerd op een computer, zullen automatisch C++ en .NET pakketten worden geïnstalleerd. Echter, deze pakketten zouden ook al door uw IT-afdeling of door de verkoper van de computer kunnen zijn geïnstalleerd. Als Tekla Structures ziet dat deze pakketten al zijn geïnstalleerd, zullen deze worden overgeslagen en worden niet de verwachte pakketten geïnstalleerd wat
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • kernalbase.dll
  • kernal
  • kernalbase
  • dll crash
  • tekla won't start
  • tekla crash
  • crash

Opfris 2019 - Staal

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Commando CS Weergave (hoofdstuk Modelleren > Commando CS weergave in het zijvenster uitgebreid) (video) Inhoudsbeheerder Tekening (hoofdstuk Tekeningen > Verbeteringen in de tool Inhoudsbeheerder tekening) (video) Geselecteerde klonen (hoofdstuk Tekeningen > Nieuwe functie Geselecteerde klonen in tekeningen) (video trappenhuis) (video ankerplan) Uitlijnen van labels (hoofdstuk Tekeningen > Labels op een punt uitlijnen) (video) Werkplaatstekeningen klonen (video) Filteren met commando CS Weergave (hoofdstuk Modelleren > Commando CS
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2019
  • opfris

Opfris 2019 - Algemeen

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Algemeen Aangepaste mappenstructuur (hoofdstuk Algemeen > Mappenstructuur aangepast) Omgeving Netherlands_enu gewijzigd (hoofdstuk Algemeen > Omgeving Netherlands_enu gewijzigd) Ondersteuning Windows 7 en Windows Server stopt Migratie server/licenties Alerts instellen in Tekla Warehouse (video) Vernieuwde interface Startscherm (hoofdstuk Algemeen > Vernieuwd startscherm) (video) Zijvensters (video) (video) Zijvensters openen zonder deze te stapelen (hoofdstuk Algemeen > Zijvensters openen zonder deze te stapelen) Eigenschappen
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2019
  • opfris

Opfris 2019 - Hout

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Efficiënter gebruik van Tekla Structures De nummering beïnvloeden met macro Sequence Tool (ML013), zie de bijbehorende Help voor gedetailleerde informatie. Saw And Bevel Angles To UDA (ML069) De afmeting/code van geprofileerde profielen wegschrijven naar de gebruikersattributen met de tool Codes to profiles (ML052) Filteren m.b.v. Custom properties Organisator Gebruikersinformatie (video) Commando CS Weergave (hoofdstuk Modelleren > Commando CS weergave in het zijvenster uitgebreid) (video) Zoeken in het model (hoofdstuk Modelleren > Werkbalk
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2019
  • opfris

Opfris 2019 - Beton

De volgende onderwerpen zijn behandeld: Modelleren Veelhoekige plaat (video) Items maken (hoofdstuk Modelleren > Items maken en bewerken) Items bewerken (hoofdstuk Modelleren > Items maken en bewerken) (video) Nieuwe macro's (hoofdstuk Algemeen > Nieuwe macro's beschikbaar) Stavensets (video) Componenten Gewapende Betontrap (95) (hoofdstuk Systeemcomponenten > Gewapende Betontrap (95)) (video) Voetplaat (29) en Voetplaat (1029) (hoofdstuk Systeemcomponenten > Voetplaat (29) en Voetplaat (1029)) (video) Gebruikerscomponenten voor Connector wandopmaak (hoofdstuk
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • Opfris 2019
  • opfris

Installatie Tekla Structures 2019i SP2

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla License Administration Tool 2019 Om Tekla Structures 2019i SP2 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla License Administration Tool 2017 gebruiken.Om te controleren welke License Administration Tool (licentieserver) u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken License Administration Tool. Aanbevelingen voor het besturingssysteem voor:Tekla License Administration Tool 2017 (hoofdstuk Recommendations for Tekla Structures License Server).Tekla License Administration Tool 2018 (
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2019i
  • installeren
  • installation
  • logboek

Release Info Tekla Structures 2019i

De Release Info 2019i bevat de volgende onderwerpen: Algemeen Tekla Structures 2019i video's Tekla Structures is voorzien van vele nieuwe opties en verbeteringen die in deze Release Info worden uitgelegd. Daarnaast zijn er een aantal video's beschikbaar waarin deze functionaliteiten ook nog eens worden uitgelegd. U kunt per segment de volgende video's bekijken: Tekla Structures 2019i for Steel Tekla Structures 2019i for Precast   Submappen in de ts map gebruiken U beschikt in Tekla Structures standaard over een ts map (..:\TeklaStructures\2019.1\Environments\netherlands\ts) waarin u
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
5
  • Release Info

Overzicht Tekla Structures-versies + Construsoft ontwikkelingen

Tekla Structures-versie Construsoft ontwikkelingen Tekla Structures 2019i SP2 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2019 SP4 Download   SP3 Download   SP2 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2018i SP5 Download   SP4 Download   SP3 Download   SP2 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2018 SP9 Download   SP8 Download   SP7 Download   SP6 Download   SP5 Download   SP4 Download   SP3 Download   SP1 Download   Final Download Tekla Structures 2017i SP9 Download   SP8 Download   SP7 Download   SP6 Download   SP5 Download   SP4 Download
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0

Installatie Tekla Structures 2018 SP9

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla Structures Licentieserver 2018 Om Tekla Structures 2018 SP9 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla Structures License Server 2017 gebruiken. Als oudere Tekla Structures versies door de installatie van Tekla Structures Licentieserver 2017 niet meer starten, installeer dan de laatste Service Pack/Service Release van de betreffende versie(s).(Om te controleren welke licentieserver u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken licentieserver). 2. Tekla Structures 2018 SP93.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2018
  • installeren
  • installation
  • logboek

Dubbele ringen in boutgroepen gebruiken

U beschikt in Tekla Structures over de mogelijkheid om 2 ringen toe te passen bij de kop van de bout, bijvoorbeeld een vlakke sluitring en een kunststof ring of een (tand)veerring: In systeemcomponent Bouten-moeren-ringen (74) kunt u hiervoor gebruik maken van een conversiebestand zodat verschillende typen ringen of moeren binnen 1 boutgroep correct in de lijst worden getoond en opgeteld. Stappenplan 1. Maak in de Boutendatabase (via Bestand > Databases > Boutendatabase) een nieuwe ring met een dikte die gelijk is aan de twee ringen die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld RING-M16-7089-
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • dubbel

Hardwareaanbevelingen voor Tekla Structures 2019i

Aanbevelingen voor Tekla Structures-werkstations De hardwareaanbevelingen van Tekla Structures zijn gebaseerd op de configuraties die bij het testen van Tekla Structures zijn gebruikt en compatibel met Tekla Structures zijn gebleken. Naast de configuraties die in dit document worden gepresenteerd, zijn er veel andere geschikte configuraties beschikbaar. U kunt dit document als een richtlijn bij de keuze voor nieuwe hardware gebruiken, maar onthoud dat de in dit document gepresenteerde apparatuur en labels niet de enige geschikte hardwareconfiguratie zijn.  Het hoofdcriterium bij het
by Tekla Global Support
0
  • Tekla Structures 2019i Hardware Recommendations
  • hardware recommendations

Tekla Structures 2019 SP4

Tekla heeft een Service Pack voor Tekla Structures 2019 vrijgegeven. 1. Klik hier voor de Tekla Structures 2019 SP4 installatie.     De complete lijst met verbeteringen vindt u in de Release Notes (Engelstalig).     Na de installatie van de Service Pack moeten de Construsoft ontwikkelingen nogmaals gedownload en uitgevoerd worden! Zie stap 2. 2. Klik hier voor de Construsoft ontwikkelingen, pak na het downloaden het zip-bestand uit.     Zorg ervoor dat alle Windows updates zijn uitgevoerd. Installeer deze indien nodig.    Als u de Construsoft ontwikkelingen gaat installeren, dubbelklikt u op
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
4.666665
  • Service Pack
  • SP4
  • update

Installatie Tekla Structures 2019 SP4

De installatie bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Tekla License Administration Tool 2019 Om Tekla Structures 2019 SP4 te kunnen starten, moet u minimaal Tekla License Administration Tool 2017 gebruiken.Om te controleren welke License Administration Tool (licentieserver) u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u het artikel De te gebruiken License Administration Tool. Aanbevelingen voor het besturingssysteem voor:Tekla License Administration Tool 2017 (hoofdstuk Recommendations for Tekla Structures License Server).Tekla License Administration Tool 2018 (
by Construsoft NL
0
  • installatie Tekla Structures 2019
  • installeren
  • installation
  • logboek

Tekla Structures crasht, bevriest of start niet

Het crashen, bevriezen of niet starten van Tekla Structures kan verschillende oorzaken hebben. De volgende controlelijst kan wellicht helpen om vast te stellen waardoor een foutmelding in Tekla Structures wordt veroorzaakt. Doorloop en controleer de volgende stappen en voer waar nodig de benodigde actie uit om crashes te voorkomen. (Klik hier voor de controlelijst zodat u de lijst kunt doorlopen en afvinken. Deze lijst stuurt u mee naar de Helpdesk van Construsoft als u een foutmelding willen doorgeven). Punt Controlelijst Ja Nee 1 Is de laatste Service Pack voor de Tekla Structures-versie
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
0
  • crash
  • System.ArgumentException

Release Info Tekla Structures 2019

De Release Info 2019 bevat de volgende onderwerpen: Algemeen Tekla Structures 2019 video's Tekla Structures is voorzien van vele nieuwe opties en verbeteringen die in deze Release Info worden uitgelegd. Daarnaast zijn er een aantal video's beschikbaar waarin deze functionaliteiten ook nog eens worden uitgelegd. U kunt per segment de volgende video's bekijken: Steel Detailing Precast Cast in Place Engineering  Vernieuwd startscherm Tekla Structures 2019 beschikt over een aangepast startscherm. 1. Alle tabbladen van het startscherm hebben nu hun eigen specifieke weergave: 2. Er is een
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
5
  • Release Info

Zaaglijsten genereren met de tool CS Reporting (ML112)

U kunt in Tekla Structures beschikken over de tool CS Reporting (ML112) waarmee u geavanceerde zaaglijsten kunt genereren: Er is geen aparte licentie noodzakelijk om de tool CS Reporting (ML112) te kunnen gebruiken.                                                       Om de zaaglijsten te kunnen genereren, moet Tekla Structures zijn geïnstalleerd in de map C:\TeklaStructures\<versie>\... Om de tool te kunnen gebruiken, doet u het volgende: 1. Sluit Tekla Structures. 2. Download de tool in Tekla Warehouse: Kies bij het downloaden voor Gewoon downloaden. Pak het *.zip-bestand uit.  3.
Vereist Tekla Maintenance
by Construsoft NL
  • CS Reporting
  • Lijsten
  • ML112
  • zaaglijst

Pagina's