Linking documents to Trimble Connect

Tekla Structures
Not version-specific
Environment
Not environment-specific

Back to top

Doel en omschrijving

Gebruik Linking documents to Trimble Connect om automatisch documenten uit het Tekla Structures model toe te voegen aan een Trimble Connect project. Hierbij worden onderdeel-, merk-, beton-, overzichtstekeningen, NC-bestanden en IFC-bestanden aan de corresponderende objecten van het IFC-model in het Trimble Connect project gekoppeld.

Back to top

Systeem vereisten

Tekla Structures versie: Niet versie-specifiek
Omgeving: Alle

Back to top

Linking documents to Trimble Connect installeren

Om de extensie te installeren:

1. Download het Linking documents to Trimble Connect installatiepakket van Tekla Warehouse. Voor meer informatie zie Downloading an application from Tekla Warehouse.
  2. Installeer het installatiebestand.
Back to top

Linking documents to Trimble Connect gebruiken

Voorwaarden:

1. Trimble Connect account - zie Trimble Identity for Tekla Online services
  2. Een project in Trimble Connect - zie Trimble Connect
  3. Een .IFC van het model geüpload in Trimble Connect.

Om de applicatie te gebruiken:

1. Open een Tekla Structures model.
  2. Klik op de Applicaties & Componenten knop
    Image
     in het zijpaneel om de Applicaties & Componenten database te openen
  3. Zoek op Linking documents to Trimble Connect
    Image
    en dubbelklik op het icoon om de applicatie te openen.
  4. Log in:
  • Indien u al bent ingelogd met uw Trimble Identity voor de Tekla Online Services account, dan zal de extensie automatisch met dezelfde account inloggen.
  • Indien u nog niet bent ingelogd, dan wordt automatisch het inlogdialoogvenster geopend:
    Image
    Linking documents to Trimble Connect_inloggen.png

Log in met Trimble Identity van uw Tekla Online Services account.
  1. Het Linking documents to Trimble Connect dialoogvenster wordt geopend.
    Image

• De “Verversen” en “Maken” knoppen zijn uitgeschakeld totdat het inloggen is voltooid.
  • Onderin het dialoogvenster verschijnt het volgende bericht: “Aanmelden bij Trimble Connect”.

Image
Linking documents to Trimble Connect_venster.png
  • Wanneer het inloggen is voltooid zijn de knoppen “Verversen” en “Maken” beschikbaar.
  • De projectlijst geassocieerd met het account wordt vanuit Trimble Connect geladen.
  • Onderin het dialoogvenster verschijnt de volgende melding: “Projectlijst met succes ververst”.
  1. Open een model in Tekla Structures.
Image
  1. Maak een project in Trimble Connect.
  2. Upload de .IFC van het model vanuit Tekla Structures naar Trimble Connect volgens de volgende stappen:
  •  ga naar Bestand -> Exporteren -> Trimble Connect (see Trimble Connector) of
  • ga naar Bestand -> Exporteren -> IFC en upload vervolgens het IFC-bestand door deze te slepen en plaatsen naar Trimble Connect.
  1. Nadat het uploaden naar Trimble Connect is voltooid, selecteer het gewenste project en het bijhorende IFC-bestanden in Linking documents to Trimble Connect.
Image
Linking documents to Trimble Connect_project01.png

1. Maak de gewenste aanpassingen.
  2. Klik op de Maken
    Image
    knop.
  3. Gedurende het koppelen wordt er een status bar met de voortgang en meldingen getoond betreffende de status van het project.
  • • Indien foutmeldingen ontstaan, klik op de knop "Lijst weergeven" voor meer informatie.
  1. Na het uploaden en koppelen met succes is voltooid, verschijnt de melding “Gereed”.
  2. In Trimble Connect is een mappenstructuur gemaakt met de geüploade documenten.
  •  Projectmap in Trimble Connect met IFC van de model gecontroleerd.
Image
Linking docs pict 2.png

• IFC van de model geopend -> Model bijlagen.
  • In de linker bovenhoek worden bestanden getoond welke zijn gekoppeld aan de IFC van het model.

Image

• Controleer een bestand en of het bijhorende object oplicht in de IFC van het model.
Image
Linking docs selected objects.png

• Indien objecten worden geselecteerd, worden de bijhorende gekoppelde bestanden getoond aan de rechterzijde.

Image
Linking docs pict 4.1.png
Back to top

Applicatie eigenschappen

Image
Linking documents to Trimble Connect_venster stappen.png

Veld Omschrijving Standaard
(1) Opgeslagen instellingen -
(2) Log in of uit in de extensie
  • Indien u al bent ingelogd met uw Trimble Identity voor de Tekla Online Services account, dan zal de extensie automatisch met dezelfde account inloggen.
Image
Linking documents to Trimble Connect_ingelogd.png

• Indien u nog niet bent ingelogd, dan wordt automatisch het inlogdialoogvenster geopend. Log in met Trimble Identity van uw Tekla Online Services account.

• Klik op de "Sign out" knop om uit te loggen.
Image
Linking documents to Trimble Connect_uitloggen.png
  • Na uitloggen kunt u inloggen met een ander account. Klik op de “Log in” knop. Het inlogdialoogventer voor Linking documents to Trimble Connect wordt geopend. Log in met een Trimble Identity van een Tekla Online Services account.
Image

-
(3) Sla instellingen op -
(4) Verwijder instellingen -
(5) Open helpbestand -
(6) Trimble Connect-projecten
Definieer het Trimble Connect project aan welke u de documenten wilt koppelen vanuit Tekla Structures
Let op: De opties in deze lijst kunnen per gebruiker variëren, afhankelijk van welke projecten zijn geüpload in Trimble Connect.
-
(7) Ververs de Trimble Connect projectlijst. -
(8) IFC-bestandslocatie
Definieer de folder waarin de IFC staat waaraan u de documenten wilt koppelen
-
(9) IFC bestanden van het project – De IFC-bestandlijst toont de IFC-bestanden uit de Trimble Connect project hoofddirectory.
(10) Upload zonder te koppelen – Upload naar Trimble Connect documenten zonder deze aan objecten te koppelen -
(11) Algemene opties tabblad – Opties betreffende het koppelen -
(12) Merktekeningen – Exporteer en koppel merktekeningen Ingeschakeld
(13) Onderdeeltekeningen – Exporteer en koppel onderdeeltekeningen Ingeschakeld
(14) Betontekeningen – Exporteer en koppel betontekeningen Uitgeschakeld
(15) Overzichttekeningen – Exporteer en koppel overzichttekeningen Uitgeschakeld
(16) NC-bestanden – Exporteer en koppel NC-bestanden Uitgeschakeld
(17) Merk/betonelement IFC-bestanden Uitgeschakeld
(18) NC-bestandinstellingen
De opties uit de NC-bestandinstellingen uit Tekla Structures worden geladen.
Let op: De NC-bestanden optie (16) dient te zijn ingeschakeld om deze opties te gebruiken.
-
(19) Gebruik om documenten te exporteren en koppelen met objecten vanuit Tekla Structures naar Trimble Connect. -
(20) Toont de statusberichten en voortgangsbalk.  -
(21) Enkel voor geselecteerde objecten – Exporteer en koppel enkel documenten in Trimble Connect voor geselecteerde objecten uit Tekla Structures. Uitgeschakeld
(22) Bestaande PDF’s gebruiken – Indien ingeschakeld worden de huidige PDF-bestanden gebruikt, er worden geen nieuwe PDF’s gemaakt. Uitgeschakeld
(23) Exportmodus
De opties zijn:
• Toevoegen
• Resetten
Toevoegen
(24) Sluiten – Sluit de applicatie -

• IFC tabblad

Let op: Merk/betonelement IFC-bestanden optie dient te zijn ingeschakeld om dit tabblad te kunnen gebruiken.

Image
Linking documents to Trimble Connect_IFC.png

Veld Omschrijving Standaard
(1) IFC-attribuut onderdeelfilters – Toont alle onderdeel selectiefilters – Zie Nieuwe filters maken standard
(2) Verplaats naar boven – Verplaatst de geselecteerde filter omhoog in de lijst -
(3) Verplaats naar onder – Verplaatst de geselecteerde filter omlaag in de lijst -
(4) Voegt een nieuw selectiefilter toe aan de lijst -
(5) Verwijdert de geselecteerde selectiefilter van de lijst -
(6) Filteren met hoofdonderdeel -
(7) Filter using main part Uitgeschakeld
(8) IFC-attribuutbestand lijst – Een lijst met alle beschikbare IFC-exportinstellingen – Het is mogelijk om nieuwe instellingen te maken – Zie Exporteren naar IFC -
Back to top

Extra informatie

• Indien de applicatie fouten ondervindt, worden deze getoond in het bestand Linking documents to TrimbleConnect ErrorReport.txt in de modelmap, samen met een melding in de statusbalk: 'Er zijn enkele gebeurtenissen opgetreden. Raadpleeg het informatielogboek'.
  • PDF naamgeving is conform het format in de geavanceerde opties.

Let op: Enkel de standaardwaarden (DRAWING_NAME, DRAWING_TITLE, DRAWING_REVISION en REVISION_MARK) worden ondersteund.

Image
Linking docs adv options.png

• Indien een tekening niet gemaakt is, omdat het dpm-bestand niet wordt gevonden, verschijnt er in het logbestand de volgende melding: “Dpm file for drawing: [drawing_name] was not found”. In dit geval dient de tekening opnieuw gemaakt te worden, handmatig.
  • Indien u bij het exporteren van IFC-bestanden vanuit Tekla Structures de merk-gerelateerde content wilt koppelen, dient u de volgende optie in te schakelen bij de IFC-export instellingen op het tabblad “Geavanceerd”, zoals getoond in onderstaande afbeelding:
Image
Linking documents to Trimble Connect_IFC assemblies.png
Back to top

Beperkingen

• Indien, om welke reden dan ook, in het Tekla Structures model meer dan één NC-bestand of tekening vergelijkbaar met de volgende situaties: C1.nc en c1.nc1 (hoofdletter / kleine letter), dan overschrijft het laatste bestand het eerste bestand. Dit ontstaat door de Windows beperking betreffende ongevoeligheid voor hoofdlettergebruik in dezelfde directory.
  • Om dit probleem te voorkomen bij tekeningen, kunt u als workaround de naam van de onderdelen wijzigen welke problemen ondervinden dankzij deze hoofdletterongevoeligheid van Windows. Zie onderstaande afbeelding als voorbeeld:
Image

• Voor NC-bestanden tracht de tool dit probleem te voorkomen door de bestanden in aparte mappen op te splitsen middels verschillende NC-bestand exportinstellingen (bijvoorbeeld DSTV voor hoeklijnen / platen / profielen). Deze methode reduceerde de kans op dit probleem, maar niet volledig.
  • Selecteer hetzelfde type object in Tekla Structures als het tekeningtype dat u wilt uploaden naar Trimble Connect (bijvoorbeeld als u merktekeningen wilt uploaden en koppelen, selecteer dan merken in het model).
  • Bestanden met diakritische tekens In de naamgeving worden niet ondersteund.
Back to top