Standaardbestanden

2020
Tekla Structures

Standaardbestanden

Standaardbestanden zijn eigenschappenbestanden die Tekla Structures standaard gebruikt wanneer u commando's toepast.

De standaard eigenschappen worden in het eigenschappenvenster van verschillende objecten zoals liggers, kolommen of platen, of in de dialoogvensters van bijvoorbeeld tekeningobjecten weergegeven.

Standaardbestanden in gebruik nemen

• In het eigenschappenvenster: de eigenschappen worden geladen wanneer u de optie standard in het bovenste gedeelte van het eigenschappenvenster selecteert. De eigenschappen zijn onmiddellijk in gebruik.

Als de waarden die u hebt geladen van de vorige waarden verschillen, markeert het eigenschappenvenster de gewijzigde eigenschappen.

• In dialoogvensters: de eigenschappen worden geladen wanneer u de optie standard in de lijst naast de knop Laad selecteert en op de knop Laad klikt.

Standaardbestanden worden standard.* genoemd waarbij het symbool * de bestandsextensie is. Het bestand standard.clm wordt bijvoorbeeld voor eigenschappen stalen kolommen gebruikt. De gebruikersattributen worden opgeslagen met de standard-bestanden als *.more-bestanden. Het bestand standard.clm.more wordt bijvoorbeeld gebruikt voor gebruikersattributen van stalen kolommen.

Tekla Structures leest de standard-bestanden uit de systeemmap van de omgeving.

Een set standaardbestanden opslaan

U kunt indien nodig een set standard-bestanden in de map \attributes van het huidige model opslaan.

U kunt de standard-bestanden vervolgens voor toekomstig gebruik naar de projectmap of de bedrijfsmap kopiëren om Tekla Structures zo in te stellen dat het voldoet aan de manier waarop u werkt.

1. Als u een set standaardbestanden wilt opslaan, gaat u naar Snel starten.
  2. Begin met invoeren van opslaan defaults.
  3. Selecteer het commando Opslaan defaults in de lijst.

Tekla Structures slaat de volgende lijst met standard- en *.more-bestanden in de map ..\TeklaStructuresModels\<model_name>\attributes op:

Bestand

Eigenschap

standard.bpl

standard.bpl.more

Eigenschappen gezette plaat

standard.clm

standard.clm.more

Eigenschappen stalen kolom

standard.cpl

standard.cpl.more

Eigenschappen willekeurige plaat

standard.crs

standard.crs.more

Eigenschappen orthogonale ligger

standard.dia

standard.dia.more

Eigenschappen dubbel profiel

standard.fms

standard.fms.more

Plotkaders

standard.fpl

standard.fpl.more

Gezette-plaateigenschappen

standard.ipc

standard.ipc.more

Eigenschappen betonitem

standard.ips

standard.ips.more

Itemeigenschappen

standard.ler

standard.ler.more

Layereigenschappen

standard.mvi

standard.mvi.more

Modelvenstereigenschappen

standard.num

standard.num.more

Nummeringsinstelling

standard.prf

standard.prf.more

Projecteigenschappen

standard.prt

standard.prt.more

Eigenschappen stalen ligger

standard.scr

standard.scr.more

Bouteigenschappen

standard.wld

standard.wld.more

Laseigenschappen

4. Als u de standaard eigenschapsinstellingen uit de standard-bestanden wilt laden die in de attributes-map zijn opgeslagen, gaat u naar Snel starten en gebruikt u het commando Standaards laden.

Door de gebruiker gedefinieerde standaardbestanden maken

U kunt ook uw eigen standard-bestanden maken. Tekla Structures slaat de door de gebruiker gedefinieerde standaardbestanden in \attributes-map van het huidige model op.

1. Als u een door de gebruiker gedefinieerd standard-bestand wilt opslaan, opent u het eigenschappenvenster of een dialoogvenster waarvan u de eigenschappen als een standard-bestand wilt opslaan.
  2. Wijzig de eigenschappen of voer deze in.
  3. Sla de eigenschappen op.
    • In het eigenschappenvenster: voer standard als de naam in en klik op .
    • In een dialoogvenster: voer in het vak naast de knop Opslaan als standard als de naam in en klik op Opslaan als.

Tekla Structures slaat het standard-bestand en het gerelateerde *.more-bestand in de \attributes-map van het huidige model op. Als een standard-bestand met dezelfde bestandsextensie in de \attributes-map bestaat, overschrijft Tekla Structures het vorige bestand.

4. Als u het standard-bestand wilt laden, selecteert u het in de lijst met de eigenschappenbestanden in het eigenschappenvenster of in een dialoogvenster.

Of als u de standaard eigenschapsinstellingen uit de standard-bestanden wilt laden die in de attributes-map zijn opgeslagen, gaat u naar Snel starten en gebruikt u het commando Standaards laden.