Meer wapeningsvormen aan de structuur in de Staafvormendatabase toevoegen

Tekla Structures
2020
Tekla Structures

Meer wapeningsvormen aan de structuur in de Staafvormendatabase toevoegen

U kunt de structuur in de Staafvormendatabase wijzigen door veelgebruikte vormen aan de structuur toe te voegen of vormen te verwijderen die u niet nodig hebt.

1. Klik op het tabblad Beton op Wapeningsstaaf en selecteer Staafvormendatabase.

Het dialoogvenster Staafvormendatabase wordt geopend.

2. Klik op Database organiseren.
  3. Maak een nieuwe categoriemap door op te klikken.
  4. Sleep de geselecteerde vormen naar de map.

Als meerdere vormen dezelfde vormcode hebben en u ze naar de categorieën sleept, krijgen de vormcodes een suffix (1), (2) enzovoort. U kunt de namen van de vormen naar wens wijzigen door tweemaal op de naam te klikken en een nieuwe naam of suffix in te voeren, bijvoorbeeld (a), (b).

Als de vormen in een lijst worden weergegeven, krijgen ze allemaal dezelfde vormcode.

5. Wijzig indien nodig de naam van de map op een vergelijkbare manier.
  6. Als u een vorm uit een categorie wilt verwijderen, selecteert u de vorm en klikt u op .
  7. Klik op OK.