Een las naar een polygoonlas wijzigen

2020
Tekla Structures

Een las naar een polygoonlas wijzigen

U kunt bestaande lassen naar polygone lassen wijzigen als de bestaande lassen met het commando Las tussen onderdelen maken of door een component zijn gemaakt. De nieuwe polygoonlassen lopen door dezelfde punten als de oorspronkelijke lassen.

Bij het converteren van tweezijdige lassegmenten naar een polygoonlas, kan Tekla Structures mogelijk geen polygoonlas maken. Als de te converteren lassen uit meer dan één polygoon bestaan of als er een verschillend aantal lassegmenten aan de zijden van het gelaste onderdeel is, maakt Tekla Structures niet de dubbelzijdige polygoonlas maar afzonderlijke enkelzijdige polygoonlassen.

1. Selecteer de las die u wilt wijzigen.

Als u meerdere lassen wilt selecteren, houdt u de Ctrl- of Shift-toets ingedrukt.

2. Klik op het tabblad Staal op Lassen > Naar polygoonlas converteren.