Bestaande nummers wijzigen

2020
Tekla Structures

Bestaande nummers wijzigen

Gebruik het commando Nummer toewijzen om de bestaande onderdeel-, merk-, multipositie- of familienummers te wijzigen in iets wat u zelf hebt gedefinieerd. Deze commando's wijzigen de nummeringsreeks van onderdelen niet. Tekla Structures staat u niet toe identieke nummers voor twee verschillende merken of onderdelen te gebruiken om tekening-, modelleer- en fabricagefouten te voorkomen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Nummer toewijzen en selecteer een van de volgende commando's:
    • Onderdeelnummer toewijzen
    • Merknummer toewijzen
    • Multinummer onderdeel toewijzen
    • Multinummer merk toewijzen
    • Familienummer toewijzen

Het overeenkomende dialoogvenster verschijnt. Als u bijvoorbeeld het commando Merknummer toewijzen selecteert, verschijnt het dialoogvenster Toewijzen merknummer.

2. Selecteer een onderdeel in het model.
  3. Klik in het dialoogvenster dat is verschenen (bijvoorbeeld Toewijzen merknummer) op Haal op om de huidige nummeringseigenschappen van het onderdeel weer te geven.
  4. Voer de nummeringseigenschappen in die u voor dit onderdeel wilt gebruiken.

De positienummers die u hier invoert, zijn geen absolute nummers. Als het startnummer van de reeks bijvoorbeeld 100 is, verwijzen de positienummers naar nummers in die reeks. Positienummer 1 is daarom in werkelijkheid 100, positienummer 2 is 101, positienummer 3 is 102 enzovoort.

5. Als u het merknummer of de geselecteerde onderdelen wijzigt, moet u ervoor zorgen dat de optie Toewijzen aan op Alleen geselecteerde objecten is ingesteld.

Anders worden alle onderdelen met hetzelfde oorspronkelijke nummer hernummerd.

6. Klik op Toewijzen om het nummer te wijzigen.

Als het door u definieerde nummer al in gebruik is, geeft Tekla Structures een waarschuwing weer en wordt het oorspronkelijke nummer behouden.

Tekla Structures geeft ook een waarschuwing weer als het positienummer hoger is dan het hoogste huidige nummer. Dit is alleen ter informatie en het nummer wordt toch gewijzigd.