Onderdelen in tekeningaanzichten roteren

2020
Tekla Structures

Onderdelen in tekeningaanzichten roteren

U kunt een onderdeel, merk, of betonelement in een tekeningaanzicht rond zijn lokale as roteren.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad de tekeningeigenschappen die u wilt wijzigen.
  3. Klik op Maken aanzicht en ga naar het tabblad Attributen.

De instellingen beïnvloeden alle aanzichten in een tekening.

4. Voer in Roteer coördinatensysteem de hoek in:
    • Met de Rondom X kunt u in stappen van 90 graden roteren (0, 90, 180, 270).

• Met de Rondom Y kunt u in stappen van 180 graden roteren (0, 180).

• Met de Rondom Z kunt u elke hoek opgeven.

5. Als u de wijzigingen wilt op slaan, klikt u op Opslaan.
  6. Klik op OK en maak de tekening.

Voorbeelden

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van het roteren van een object rondom de x-as:

1. 0 graden
  2. 90 graden
  3. 180 graden
  4. 270 graden

Hieronder ziet u een voorbeeld het roteren van hetzelfde onderdeel 180 graden rondom de y-as:

Hieronder ziet u een voorbeeld het roteren van hetzelfde onderdeel 30 graden rondom de z-as: