Tekeningeigenschappen van een bestaande tekening wijzigen

2020
Tekla Structures

Tekeningeigenschappen van een bestaande tekening wijzigen

Als u na het maken en controleren van de tekening niet tevreden bent met de tekeningeigenschappen, kunt u de automatische tekeningeigenschappen in de gemaakte tekening wijzigen.

1. Open de tekening
  2. Dubbelklik op de tekeningachtergrond om deze te openen.
  3. Afhankelijk van het type tekening kunt u het volgende doen:

Onderdeel-, merk- en betontekeningen:

1. Doorloop de verschillende opties in de optiestructuur van de tekeningeigenschap en pas de waarden indien nodig aan.

De selectievakjes naast de opties worden automatisch geselecteerd wanneer u iets voor die bepaalde variabele wijzigt.

2. Als u de instellingen op aanzichtniveau wilt aanpassen (aanzichten, filters, beveiligde gebieden, maatlijnen, labels en objecten), klikt u op Maken aanzicht, selecteert u het gewenste aanzicht en aanzichteigenschappenbestand en klikt u op Aanzichteigenschappen.
    3. Pas de aanzichteigenschappen indien nodig aan.
    4. Klik op Opslaan in Venstereigenschappen om de eigenschappen in het aanzichteigenschappenbestand op te slaan wanneer u klaar bent.
    5. Klik op OK in Venstereigenschappen om naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.

Overzichttekeningen:

1. Schakel alle selectievakjes uit door op de aan/uitknop aan de onderzijde van het dialoogvenster te klikken en selecteer alleen de selectievakjes voor de opties die u wilt wijzigen.
    2. Doorloop de verschillende opties in het dialoogvenster met tekeningeigenschappen en breng de noodzakelijke wijzigingen aan.
    3. Klik in elke subdialoogvenster waarin u de eigenschappen hebt gewijzigd op OK om de wijzigingen op te slaan en naar de tekeningeigenschappen terug te gaan.
  4. Klik op Wijzigen.

De tekening wordt gewijzigd volgens de wijzigingen die u in de tekeningeigenschappen hebt aangebracht.

Opmerking:

Door sommige wijzigingen wordt het opnieuw genereren van de tekening noodzakelijk. Raadpleeg voor meer informatie Opnieuw maken van tekeningen.

Tip:

U kunt de eigenschappen van de verschillende tekeningen ook wijzigen door deze in de Documentmanager te selecteren, met de rechtermuisknop te klikken en Eigenschappen te selecteren.