Publiceer een groep in de database Applicaties en componenten

Tekla Structures
2020
Tekla Structures

Publiceer een groep in de database Applicaties en componenten

U kunt inhoud zoals macro's, extensies, en systeem- en gebruikerscomponenten in een groep verzamelen die u in de database Applicaties en componenten maakt.U kunt vervolgens de groep publiceren als een databasedefinitiebestand om deze voor andere Tekla Structures-gebruikers beschikbaar te maken.Als u de gepubliceerde inhoud in een andere Tekla Structures-installatie correct wilt laten werken, moet de inhoud ook die installatie bestaan.

1. Klik op de knop Applicaties en componenten in het zijvenster om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Maak een nieuwe groep:
    1. Klik met de rechtermuisknop in de database en selecteer Nieuwe groep.
    2. Voer een naam voor de groep in.
    3. Selecteer de groep en klik op de kleine pijl aan de rechterkant om een beschrijving aan de groep toe te voegen.
    4. Voeg inhoud aan de groep toe.

Sommige inhoud in de database Applicaties en componenten wordt mogelijk verborgen.Als u de verborgen inhoud weer wilt publiceren, schakelt u het selectievakje Verborgen items weergeven onder aan de database in.

De modelspecifieke items die u aan de groep toevoegt, zijn zichtbaar in de Model Editor en de tekeningspecifieke items in de Tekening Editor.

5. Voeg de benodigde gegevens aan de items in de groep toe:beschrijving, labels en extra miniatuurafbeeldingen.

Gebruik een miniatuurafbeelding uit de map \Tekla Structures\<versie>\Bitmaps om ervoor te zorgen dat de afbeelding voor andere Tekla Structures-gebruikers beschikbaar is.

3. Klik met de rechtermuisknop op de groep en selecteer Groep publiceren om een nieuw databasedefinitiebestand te maken.

Het bestand bevat de volgende gegevens:

• Naam en beschrijving van de gepubliceerde groep
    • Namen en beschrijvingen van de subgroepen
    • Referenties naar de items die u aan de groep hebt toegevoegd

Het bestand bevat niet de werkelijke items.Als andere gebruikers de groep gebruiken, moeten ze ervoor zorgen dat de bijbehorende items in de installatie en het model van hun Tekla Structures bestaan.

• Beschrijvingen, tags en miniatuureferenties van de items in de groep

Het bestand bevat niet de werkelijke miniatuurafbeeldingsbestanden.

4. Voeg in het dialoogvenster Groep publiceren een unieke prefix aan de bestandsnaam toe.

De bestandsnaamnotatie moet <prefix>_ComponentCatalog.ac.xml zijn.

5. Klik op Opslaan.

Het bestand wordt standaard in de modelmap opgeslagen.

6. Maak de groep voor andere Tekla Structures-gebruikers beschikbaar door het databasedefinitiebestand <prefix>_ComponentCatalog.ac.xml in een juiste map te plaatsen:
    • Project-, bedrijfs- of systeemmap die in XS_PROJECT, XS_FIRM of XS_SYSTEM is gedefinieerd.
    • map \attributes onder de huidige modelmap
    • Extensiemap in \Tekla Structures\<versie>\environments\common\extensions of naar één van de mappen die in XS_EXTENSION_DIRECTORY zijn gedefinieerd.

De database Applicaties en componenten zoekt ook in de submappen van deze mappen.We raden u aan de extensiemappen te gebruiken als u uw eigen extensies hebt gemaakt en deze in de groep hebt opgenomen.

7. Controleer of het databasedefinitiebestand correct werkt:
    1. Verwijder de gepubliceerde groep uit uw database Applicaties en componenten.
    2. Klik op > DatabasebeheerDatabase opnieuw laden om de gepubliceerde groep te laden en weer te geven.

Wanneer u de groep hebt gecontroleerd, kunnen andere gebruikers deze gaan gebruiken:

• Als de groepsinhoud al in de Tekla Structures-installatie van andere gebruikers is opgenomen, kunnen ze de groep direct na het opnieuw laden van de database gebruiken door op > Databasebeheer > Database opnieuw laden te klikken.
  • Als de groepsinhoud, bijvoorbeeld extensies, niet in de Tekla Structures-installatie van andere gebruikers is opgenomen, moeten ze de ontbrekende extensies eerst vanuit Tekla Warehouse downloaden en vervolgens het model waar ze de groep gaan gebruiken opnieuw openen.