De lastenmodelleringscode instellen

2020
Tekla Structures

De lastenmodelleringscode instellen

De instellingen voor de belastingsmodelleercode bepalen welke bouwcode, veiligheidsfactoren en typen belastingsgroepen Tekla Structures bij het belastingscombinatieproces gebruikt.

Opmerking:

Het zou niet nodig moeten zijn om deze instellingen tijdens het project te wijzigen. Als u de instellingen wijzigt, moet u ook de typen belastingsgroepen wijzigen en de belastingscombinaties controleren.

Als u de belastingsmodelleercode wilt instellen en de standaardbelastingscombinatiefactoren wilt gebruiken die specifiek zijn voor de bouwcode, gaat u als volgt te werk:

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties en ga naar de instellingen Lasten modelleren.
  2. Selecteer op het tabblad Huidige code een code in de keuzelijst Belasting modelleer code.
  3. Controleer de belastingscombinatiefactoren op het desbetreffende tabblad.
  4. Als u de Eurocode gebruikt, voert u de betrouwbaarheidsklassefactor in en selecteert u op het tabblad Eurocode de formule die moet worden gebruikt.
  5. Klik op OK.