Een lastencombinatie maken

2020
Tekla Structures

Een lastencombinatie maken

U kunt indien nodig één voor één lastencombinaties voor een rekenmodel maken.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste lastenmodelleringscode in Bestand > Instellingen > Opties > Lasten modelleren > Huidige code hebt geselecteerd.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op A & D-modellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen doet u het volgende:
    1. Selecteer een rekenmodel.
    2. Klik op Belastingcombinaties.
  3. Klik in het dialoogvenster Belastingcombinaties op Nieuw.
  4. In het dialoogvenster Belastingcombinaties doet u het volgende:
    1. Selecteer een type belastingscombinatie in de lijst Type.
    2. Voer een unieke naam voor de belastingscombinatie in.
    3. Gebruik de pijlknoppen om belastingsgroepen van de lijst Belastinggroepen naar de lijst Lastencombinatie te verplaatsen en vice versa.
    4. Wijzig indien nodig de tekens (+ of -) en de combinatiefactoren in de tabel Lastencombinatie door op een waarde te klikken.
    5. Klik op Toepassen om de belastingscombinatie te maken.
    6. Herhaal indien nodig de stappen a tot en met e om meer belastingscombinaties te maken.
    7. Klik op OK om de laatste belastingscombinatie te maken en het dialoogvenster te sluiten.
  5. Klik in het dialoogvenster Belastingcombinaties op OK om de belastingscombinaties op te slaan.