XS_​SOLID_​BUFFER_​SIZE

Tekla Structures

XS_​SOLID_​BUFFER_​SIZE

Categorie : Snelheid en nauwkeurigheid

Met deze variabele wordt de grootte van de buffer voor solids gedefinieerd. De instelling van de buffergrootte is afhankelijk van uw omgeving.

Tekla Structures maakt een buffer in de systeem-RAM waarin de weergave van solid onderdelen wordt opgeslagen tijdens sommige processen. Zo maakt Tekla Structures bijvoorbeeld solid objecten bij het nummeren van een model. Als deze buffer gevuld raakt, wist Tekla Structures de inhoud om de buffer verder te kunnen gebruiken.

Als u de buffer vergroot, bewaart Tekla Structures meer solid objecten in het geheugen en hoeft deze niet zo vaak opnieuw te maken. Als u deze waarde vergroot, wordt er ook meer geheugen door het proces gebruikt. Als u deze waarde verkleint, worden de geheugenvereisten maar ook de prestaties minder, omdat Tekla Structures solid objecten vaker opnieuw moet maken.

U kunt het beste diverse instellingen uitproberen om de buffergrootte voor solid objecten te optimaliseren. Houd er rekening mee dat het openen van Tekla Structures -vensters RAM vergt en dat ook andere programma's RAM gebruiken bij bepaalde processen.

Voor optimale prestaties voor grote modellen met beperkt geheugen kunt u overwegen de cachegrootte voor solids in te stellen op 0,2 tot 5 x het aantal onderdelen in uw model. Als u wilt weten wat het aantal onderdelen in het model is, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op Informatie > Modelgrootte .

In 64-bits machines hoeft u de standaardinstelling meestal niet te wijzigen. Als de hoeveelheid geheugen groot is, moet u de buffergrootte minimaal zo groot houden als het aantal onderdelen in het model.

Deze variabele is gebruikerspecifiek en de instelling wordt in options.bin onder de modelmap opgeslagen. Start Tekla Structures opnieuw op om de nieuwe waarde te activeren.