In de multi-user modus modelleren

2019i

In de multi-user modus modelleren

Voordat u begint aan een project, moet u een gedeelte van het model toewijzen aan elke gebruiker. Om conflicten bij het opslaan te voorkomen, moet u zorgen dat gebruikers niet aan dezelfde of aangrenzende modelobjecten werken. Zie ook Opslaan.

Voorbeeld

Als drie gebruikers een project moeten modelleren, kan Gebruiker 1 de kolommen modelleren terwijl Gebruiker 2 de liggers van de parterre modelleert en Gebruiker 3 de liggers van de eerste verdieping modelleert.

In het volgende voorbeeld, werken drie gebruikers aan hetzelfde model. U kunt zien hoe modelleren en opslaan in de praktijk werkt.

Zoals u hier ziet, bevat het hoofdmodel kolommen en stramienen.

Elke gebruiker opent het model in de multi-user modus. Alle gebruikers werken nu lokaal aan de werkmodellen.

In de werkmodellen:

Gebruiker 1 voegt de voetplaten toe aan de kolommen:

Gebruiker 2 voegt de liggers voor de parterre toe en verbindt deze:

Gebruiker 3 voegt de liggers voor de eerste verdieping toe en verbindt deze:

Gebruiker 1 klikt op Opslaan om in het hoofdmodel op te slaan. Zijn werkmodel bevat nu de basisplaten die hij heeft toegevoegd en ziet er als volgt uit:

Gebruiker 2 klikt op Opslaan om in het hoofdmodel op te slaan. Zijn werkmodel bevat nu de structuur voor de eerste verdieping en de voetplaten van gebruiker 1:

Gebruiker 3 klikt op Opslaan om in het hoofdmodel op te slaan. Zijn werkmodel bevat nu het werk van alle drie de gebruikers:

Om het bijgewerkte hoofdmodel te bekijken, moeten gebruiker 1 en 2 hun werk opnieuw in het hoofdmodel opslaan om hun werkmodellen bij te werken.