Een template maken

2019i

Een template maken

1. Klik in het menu Bestand op Editors > Template Editor.
  2. Klik in de Template Editor op Bestand > Nieuw.
  3. Selecteer het templatetype en klik op OK. Er wordt een nieuwe lege template gemaakt.
  4. Voeg nieuwe rijen toe aan de template.

1. Klik op Invoegen > Component > Row om een nieuwe rij toe te voegen.
    2. Selecteer een inhoudstype voor de rij en klik op OK.
    3. Herhaal stappen a-b voor elke nieuwe rij.
  5. Voeg waardevelden toe om de gewenste data te verkrijgen uit de Tekla Structures-database.

1. Klik op Invoegen > Waarde veld.
    2. Klik op een punt om de locatie te definiëren van het veld binnen de rij.

Het dialoogvenster Selecteer attribuut verschijnt en waarin u wordt gevraagd een attribuut te selecteren voor het waardeveld.

3. Selecteer een attribuut en klik op OK.
    4. Herhaal stappen a-c voor elk waardeveld.
  6. Sla de template op.

1. Klik op Bestand > Opslaan als .
    2. Blader naar de templatemap die voor de variabele XS_TEMPLATE_DIRECTORY is gedefinieerd.
    3. Voer in het veld Bestandsnaam een naam in voor de template.
    4. Klik op OK.