Stortobjecten met de Staafvormendatabase wapenen

Tekla Structures

Stortobjecten met de Staafvormendatabase wapenen

U kunt stortobjecten in stortvensters wapenen met de Staafvormendatabase.

Opmerking:

Stavensets en de Staafvormendatabase zijn de methoden om stortobjecten in stortvensters te wapenen. Als u andere wapeningcommando's zoals Staafgroep of wapeningscomponenten wilt gebruiken, moet u losse onderdelen in onderdeelvensters wapenen. Alle wapening is zichtbaar in zowel onderdeelvensters als stortvensters.

Wanneer u stortobjecten met de Staafvormendatabase wapent, doet u het volgende:

• De wapening wordt aan het gewapende onderdeel toegevoegd, niet aan het stortobject.

• De geometrie van de wapening wordt gedefinieerd aan de hand van de geometrie van het stortobject, zelfs als de wapening aan een onderdeel is toegevoegd. Stortnaden kunnen bijvoorbeeld de lengte van wapeningsstaven beperken.

• In lijsten worden de gegevens over de wapening op basis van het onderdeel weergegeven, niet op basis van het stortobject.

Voordat u begint, moet u betonnen onderdelen maken waarvan de stortmethode Insitu is. Tekla Structures maakt hier automatisch stortobjecten van.

1. Zorg ervoor dat u een stortvenster gebruikt. Als u dat niet doet, klikt u op Stortvenster op het tabblad Beton.
  2. Maak indien nodig stortnaden door een van de commando's Stortnaad op het tabblad Beton te selecteren:
    • Eén enkel punt

• Twee punten

• Meerdere punten

3. Als u wapening in het stortobject wilt invoegen, klikt u op het tabblad Beton op Staaf en selecteert u Staafvormendatabase

Het dialoogvenster Staafvormendatabase wordt geopend.

4. Selecteer indien nodig een vorm uit de structuur aan de linkerzijde en wijzig de eigenschappen.
  5. Klik op OK.
  6. Plaats in het model de muisaanwijzer op een vlak of een rand van een stortobject.

7. Selecteer op basis van het voorbeeld een positie voor de wapening en klik met de linkermuisknop om de wapening te maken.