Handles gebruiken om een wapening te wijzigen

Tekla Structures

Handles gebruiken om een wapening te wijzigen

Als u geen rechtstreekse wijziging wilt gebruiken om een wapening te wijzigen, kunt u bijvoorbeeld de wapeningshandles gebruiken om de wapening te wijzigen.

Tekla Structures gebruikt handles om het volgende aan te geven:

• De uiteinden en hoeken van een wapeningsstaaf.

• De verdelingslengte van een staafgroep.

• De hoeken en de richting van de hoofdstaaf van een net.

Wanneer u wapening selecteert, markeert Tekla Structures de handles.De handle van het eerste eindpunt is geel, de rest is magenta.

1. Selecteer de wapening.

Tekla Structures markeert de handles.

2. Klik op een van de handles om deze te selecteren.
  3. Verplaats de handle net als elk ander object in Tekla Structures.

Als Inschakelen Drag and drop bijvoorbeeld is ingeschakeld, versleept u de handle gewoon naar een nieuwe positie.

Opmerking:

Als u de wapeningshandles wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de knop Rechtstreekse wijziging niet actief is. Als de knop actief is en rechtstreekse wijziging is ingeschakeld, geeft Tekla Structures handles van de rechtstreekse wijziging voor de referentiepunten, uiteinden, staven en beenmiddelpunten van de geselecteerde wapening weer. Deze handles zijn blauw.