Wapening groeperen

Tekla Structures

Wapening groeperen

U kunt enkelvoudige wapeningsstaven en wapeningsstaafgroepen groeperen. Alleen wapening met elke wapeningsstaaf op één vlak kan worden gegroepeerd. Alle groepen worden gemaakt met exacte h.o.h. maten. Enkelvoudige wapeningsstaven moeten dezelfde buigvorm hebben.

Opmerking:

U kunt geen cirkelvormige of gebogen wapeningsstaafgroepen maken door te groeperen.

1. Klik op het tabblad Beton op Staaf en selecteer Groep.

2. Selecteer alle wapeningsstaven of wapeningsstaafgroepen die u wilt groeperen.
  3. Klik met de middelste muisknop.
  4. Selecteer één wapeningsstaaf of wapeningsstaafgroep waaruit u de eigenschappen wilt kopiëren.

De nieuwe groep krijgt dezelfde eigenschappen als de geselecteerde wapeningsstaaf.

Opmerking:

De wapeningsstaaf of wapeningsstaafgroep waarvan u de eigenschappen kopieert, wordt ook aan de groep toegevoegd.Dit houdt bijvoorbeeld in dat u geen eigenschappen kunt kopiëren van een aparte wapeningsstaafgroep die u niet in uw nieuwe wapeningsstaafgroep wilt opnemen.

Vóór het groeperen Na het groeperen