Wapeningsstrengen onthechten

Tekla Structures

Wapeningsstrengen onthechten

1. Dubbelklik op het strengpatroon waarin u strengen wilt onthechten.

De eigenschappen Strengpatroon worden geopend.

2. Klik op de knop Onthechten om de onthechtingseigenschappen te openen.
  3. Klik op het tabblad Onthechten op de knop Toevoegen om een nieuwe rij in de tabel te maken.
  4. Voer de strengnummers in het veld Onthechte strengen in.

Het strengnummer is het selectievolgordenummer van de streng.

• Als u dezelfde waarden voor alle strengen wilt instellen, voert u alle strengnummers in met een spatie als scheidingsteken. Bijvoorbeeld 1 2 3 4.

• Als u afzonderlijke waarden voor elke streng wilt invoeren, klikt u op Toevoegen om een nieuwe rij toe te voegen. Vervolgens voert u het strengnummer in het veld Onthechte strengen in.

5. Definieer de onthechte lengtes.

Als u symmetrische lengtes wilt instellen, schakelt u het selectievakje Eind lengte = start lengte in en voert u alleen waarden in de velden Vanaf begin of Midden naar begin in.

6. Klik op Wijzig.

Tekla Structures geeft het onthechte gedeelte van de streng in rood weer.