Hallo!

Wist u dat ingelogde gebruikers veel meer inhoud kunnen zien?

Wat is Tekla Model Sharing

Toegevoegd September 30, 2019 by Tekla User Assistance tekla.documentation@trimble.com

Softwareversie: 
2019i

Wat is Tekla Model Sharing

Wat is Tekla Model Sharing

Met Tekla Model Sharing kunt u efficiënt wereldwijd in samenwerking modelleren binnen één Tekla Structures -model. Tekla Model Sharing biedt gebruikers de vrijheid om tegelijkertijd met hetzelfde model in verschillende locaties en tijdzones te werken.

Met Tekla Model Sharing kunt u lokaal werken en de modelwijzigingen wereldwijd delen. Eén Tekla Model Sharing -team met gebruikers kan bijvoorbeeld in New York werken, één in Londen en één in Bangkok. Ze dragen allen bij aan hetzelfde model terwijl ze tijdens hun kantooruren in verschillende tijdzones ergens op de aardbol werken terwijl het model al die tijd wordt opgebouwd.

In Tekla Model Sharing heeft elke gebruiker een lokale versie van het model op de computer of op een netwerkstation en de modelgegevens worden gedeeld en via internet gesynchroniseerd met een Microsoft Azure-clouddeelservice. Als een model wordt gedeeld, wordt het met de op de cloud gebaseerde deelservice verbonden. U kunt op elk moment de status van de service controleren.

Als u uw modelwijzigingen eenvoudig wilt delen , schrijft u deze weg naar de deelservice. Als u uw model wilt bijwerken met de wijzigingen die door andere gebruikers zijn uitgevoerd, moet u de wijzigingen van de deelservice inlezen.

Hoewel de wijzigingen via internet worden gedeeld, hoeft u niet al die tijd met de deelservice te zijn verbonden. U hoeft alleen online te zijn wanneer u de wijzigingen wilt wegschrijven of inlezen. Hierdoor wordt offline werken mogelijk als uw internetverbinding niet altijd beschikbaar is.

Opmerking:

Tekla Model Sharing vereist een single-user model.

Een model kan niet worden gedeeld en tegelijkertijd in de multi-user modus worden gebruikt. Als u de multi-user modus als een middel wilt gaan gebruiken om uw model in plaats van met Tekla Model Sharing te delen, moet u eerst uw lokale versie van het model van de deelservice uitsluiten en het vervolgens naar een multi-user model converteren.

Het uitgesloten model heeft geen koppeling naar het oorspronkelijke gedeelde model in de deelservice. Dit betekent dat als u uw lokale versie van het model voor de deelservice uitsluit en het in de multi-user modus gaat gebruiken, u het multi-user model niet later weer met het oorspronkelijke gedeelde model kunt samenvoegen.

Vereisten voor Tekla Model Sharing

Voordat u Tekla Model Sharing kunt gaan gebruiken en uw modellen kunt delen, moet aan de volgende vereisten worden voldaan:

  • Internetverbinding

    U moet verbinding met de service Tekla Model Sharing maken om modeldeelacties te kunnen uitvoeren.

    • De uitgaande TCP-poort 443 (de standaard HTTPS) moet geopend zijn.

      Als er een HTTP-proxy wordt gebruikt, moet deze HTTP 1.1 ondersteunen.

  • Trimble Identity

    Alle deelacties vereisen verificatie en de verificatie wordt uitgevoerd met de gebruikersnaam en het wachtwoord van het Trimble Identity.

    Als u geen a Trimble Identity hebt, gaat u naar Tekla Online services en klikt u op Inloggen.

  • Licentie

    Alle deelacties vereisen een geldige Tekla Model Sharing -licentie. Tekla Model Sharing -licenties zijn aan Trimble Identities van gebruikers gekoppeld. De beheerder van de organisatie wijst de licenties toe en beheert deze in de Tekla Online Admin Tool.

  • Tekla Structures

    De gebruikers van hetzelfde gedeelde model moeten hetzelfde Tekla Structures -versie hebben en bij voorkeur dezelfde nieuwste Service Pack gebruiken.

Tekla Model Sharing-licenties

Tekla Model Sharing vereist een geldige Tekla Model Sharing -licentie.

Tekla Model Sharing -licenties worden in Tekla Online Admin Tool toegewezen en beheerd. Als u een Tekla Model Sharing -licentie wilt verkrijgen, neemt u contact op met de beheerder van uw organisatie. Raadpleeg voor meer informatie over licenties voor het delen van een model Licenties van Trimble Identities en Tekla Online beheren.

Tekla Model Sharing gebruikt licenties van het type bedrijf die als jaarlijks abonnement worden gekocht. Het licentiegebruik wordt beperkt tot een maximumaantal gelijktijdige gebruikers.

Een licentie is gereserveerd wanneer een gebruiker in een gedeeld model gaat ingelezen of wegschrijven. Gebruikers kunnen offline aan een gedeeld model werken zonder een licentie te reserveren. Licenties kunnen tijdelijk aan gebruikers buiten uw organisatie worden toegewezen. Als er meerdere gedeelde modellen op dezelfde computer zijn geopend, wordt slechts één licentie gereserveerd.

Als een gebruiker geen bewerkingen uitvoert die de Tekla Model Sharing -service gebruikt (zoals het wegschrijven van uw wijzigingen of het inlezen van wijzigingen die door andere gebruikers zijn uitgevoerd), sluit de sessie binnen acht uur en geeft Tekla Structures de Tekla Model Sharing -licentie binnen drie uur vrij. We raden aan dat elke gebruiker Tekla Structures aan het eind van de dag afsluit om de sessie te sluiten en de Tekla Model Sharing -licentie eerder vrij te geven.

De configuratie, het type en de onderhoudsstatus van uw Tekla Structures -licentie heeft geen effect op uw Tekla Model Sharing -licentie. Houd het aantal licenties en gebruikers, en ook uw licentieverloopdatums bij om u van voortgang van de service te verzekeren.

Hoe Tekla Model Sharing de deelservice gebruikt

Als u een model met Tekla Model Sharing gaat delen, wordt het model verbonden met de op de cloud gebaseerde deelservice.

  • Als u modelwijzigingen naar de deelservice wilt verzenden, moet u wegschrijven.

  • Als u modelwijzigingen van andere gebruikers uit de deelservice wilt ophalen, moet u inlezen.

Als u wijzigingen van andere gebruikers inleest, worden de updates op uw lokale versie van het gedeelde model als incrementele pakketten aan u geleverd. Dit betekent dat wanneer u inleest, de gegevens die van de deelservice worden opgehaald met de gegevens op uw computer worden samengevoegd. U moet alle gedeelde wijzigingen inlezen voordat u uw eigen wijzigingen naar de deelservice kunt wegschrijven.

Er is als zodanig geen centraal model in de deelservice, alleen een modelexemplaar dat uit een modelbasislijn en incrementele updates bestaat. U kunt het model niet in de deelservice openen en hebt geen toegang tot bestanden.

De onderstaande afbeelding geeft weer hoe de modelgegevens in de deelservice worden opgeslagen. Elke gebruiker download de modelgegevens van de deelservice naar de lokale versies van het model wanneer er wordt ingelezen. Gebruikersverificatie is gebaseerd op Trimble Identity.

Note:

U kunt een afzonderlijke cacheservice van Tekla Model Sharing installeren die de modelwijzigingen namens de clientwerkstations van Tekla Structures downloaden en in cache opslaan. De cacheservice versnelt de workflow omdat de gebruikers de wijzigingen vanaf de LAN in plaats van de deelservice van Tekla Model Sharing naar hun lokale versie van het model kunnen downloaden. De cacheservice is vooral handig als er ten minste twee Tekla Model Sharing -gebruikers in hetzelfde kantoor aanwezig zijn en in gebieden waar de downloadsnelheid mogelijk beperkt is.

Quick feedback

The feedback you give here is not visible to other users. We use your comments to improve our content.
We use this to prevent automated spam submissions.
Inhoudswaardering: 
Nog geen stemmen