Een onderdeel torderen

Tekla Structures

Een onderdeel torderen

U kunt stalen liggers en betonnen balken en kolommen, en betonplaten torderen. De functionaliteit voor het torderen is alleen beschikbaar in de configuraties Full , Precast Concrete Detailing en Steel Detailing.

Een ligger of een kolom torderen met vervormingshoeken

1. Dubbelklik op een ligger of een kolom om de eigenschappen te openen.
  2. Ga naar het gedeelte Vervorming.
  3. Voer in het vak Torderen Beginpunt de hoek van de ligger in op het beginpunt ten opzichte van de onderdeelhandles.
  4. Voer in het vak Torderen Eindpunt de hoek van de ligger in op het eindpunt ten opzichte van de onderdeelhandles.

Als u bijvoorbeeld de ligger op het eindpunt 10 graden wilt torderen, voert u 0 in het L-profiel Beginpunt en 10 in het L-profiel Eindpunt in.

5. Klik op Wijzigen om de ligger te torderen.

Een betonplaat torderen door afwerkingen te verplaatsen

Maak voordat u begint een betonplaat met het commando Plaat op het tabblad Beton.

1. Dubbelklik op een afwerking om de eigenschappen Kopse kant te openen.
  2. Wijzig de afwerkeigenschappen.

Wijzig de afwerkingen niet zodat de plaatoppervlakken zich niet meer in een vlak bevinden.

• Als u de bovenhoek van de afwerking wilt verplaatsen, wijzigt u de waarde Dz1.

• Als u de benedenhoek van de afwerking wilt verplaatsen, wijzigt u de waarde Dz2.

3. Klik op Wijzigen om de plaat te torderen.

Een kanaalplaatvloer (66) torderen

Maak voordat u begint een betonplaat door de component Kanaalplaatvloeren (66) te gebruiken.

1. Zorg dat de selectieknop Componenten selecteren is ingeschakeld.
  2. Selecteer de afwerkeigenschappen die u wilt verplaatsen.

Selecteer bijvoorbeeld het hoekpunt van een plaatcomponent om dat einde van de plaat te torderen:

3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verplaatsen speciaal > Rechtlijnig... .
  4. Voer in het dialoogvenster Verplaatsen - rechtlijnig een waarde in het juiste richtingsvak in.

Voer bijvoorbeeld 100 in het vak dZ in om die hoek 100 mm omhoog te tillen.

5. Klik op Verplaatsen.

Tekla Structures verplaatst het punt in de door u geselecteerde richting, zodat de platen worden getordeerd.

6. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Interrupt.
  7. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer object is ingeschakeld.
  8. Als u de tordeerhoek van een enkele plaat wilt bekijken, dubbelklikt u op een plaat om de eigenschappen Betonbalk te openen en gaat u naar het gedeelte Vervorming.

De begin- en eindwaarden van het Torderen geeft de torderingshoek aan het begin- en eindpunt van het onderdeel weer.