De positie van een onderdeel wijzigen

2019i

De positie van een onderdeel wijzigen

Gebruik het eigenschappenvenster en de gedeelten Positie en Einde offset om de onderdeelpositie te wijzigen. Daarnaast kunt u de contextuele werkbalk gebruiken om de onderdeelpositie te wijzigen.

Ga op één van de volgende manieren te werk om de positie van een onderdeel te wijzigen:

Taak

Actie

Onderdeelpositie met het eigenschappenvenster wijzigen

1. Dubbelklik op een onderdeel om de onderdeeleigenschappen in het eigenschappenpaneel te openen.
  2. In het gedeelte Positie of Einde offset wijzigt u de gewenste positie-instellingen zoals onderdeelrotatie of verticale positie van het onderdeel.

U kunt voor het onderdeel bijvoorbeeld definiëren dat het 200 eenheden boven de handles moet worden geplaatst.

3. Klik op Wijzigen.

Onderdeelpositie met de contextuele werkbalk wijzigen

1. Klik opin de contextuele werkbalk.
  2. Wijzig de instellingen. Het object wordt in het model overeenkomstig verplaatst.
    • Als u de algehele positie van een ligger, kolom, paneel of fundering wilt wijzigen, gebruikt u de ronde selectieschijf. Klik op een sector in de draaischijf om een positie te selecteren.
    • Als u de rotatiehoek wilt wijzigen, klikt u op de groene rotatiehoekknop en versleept u deze.
    • Als u de Hoek , Offset vlak of Diepte offset wilt wijzigen, voert een waarde in het overeenkomende vak in.

• Als u de positie van een plaat wilt wijzigen, selecteert u een optie en voert u een waarde in het vak Diepte offset in.

Tip:

De knop voor de rotatiehoek snapt naar de eerstvolgende 5 graden. Houd Shift ingedrukt om dit te overschrijven.