Een model met standaardonderdelen maken

Tekla Structures

Een model met standaardonderdelen maken

Een model met standaard onderdelen bevat alleen standaard onderdelen met specifieke onderdeelprefixen. U kunt deze prefixen gebruiken wanneer u onderdelen in een ander model nummert. De prefixen die u definieert worden gebruikt als werkelijke positienummers voor onderdelen in het andere model.

Het model met standaard onderdelen wordt alleen voor het vergelijken van onderdelen gebruikt wanneer u onderdelen in een projectmodel nummert. Het kan niet voor het maken van onderdelen in het projectmodel worden gebruikt.

Opmerking:

Deze functionaliteit is alleen van toepassing op stalen onderdelen. Merken worden niet beïnvloed.

1. Maak een nieuw model en geef dit een beschrijvende naam.

Bijvoorbeeld StandaardOnderdelen.

2. Modelleer de objecten die u als standaardonderdelen wilt gebruiken.
  3. Explodeer alle componenten.

U kunt de componenten exploderen als u van plan bent om de onnodige onderdelen zoals dubbele hoeken en hoofdonderdelen te verwijderen.

4. Verwijder alle overbodige items.
  5. Geef de objecten onderdeelprefixen die nog niet elders worden gebruikt (bijvoorbeeld STD1, STD2 enzovoort).

Zorg ervoor dat het model met standaard onderdelen geen dubbele onderdeelprefixen bevat. U hoeft geen merkprefix of onderdeel- of merkstartnummers te definiëren.

6. Sla het model met standaard onderdelen op.

Als u het model met standaard onderdelen met Tekla Model Sharing wilt gebruiken, slaat u het model met standaard onderdelen in een aparte map onder de huidige modelmap op.

Als u het model met standaard onderdelen met een multi-user model wilt gebruiken, slaat u het model met standaard onderdelen op zodat alle gebruikers er toegang toe hebben.

7. Open een projectmodel wat u wilt nummeren.
  8. Klik op het menu Bestand op Instellingen > Variabelen > Nummering .
  9. Controleer of de variabele XS_​STD_​PART_​MODEL naar het juiste model met standaard onderdelen verwijst.

Bijvoorbeeld:

XS_STD_PART_MODEL=C:\TeklaStructuresModels\StandardParts\

10. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Instellingen nummering > Instellingen nummering om het dialoogvenster Nummering instelling weer te geven.
  11. Als u het selectievakje Onderdeelnaam hebt ingeschakeld, controleer dan of het projectmodel dezelfde onderdeelnamen heeft als het model met standaard onderdelen.
  12. Schakel het selectievakje Controleer op standaard onderdelen in.
  13. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.
  14. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Start nummeren > Gewijzigde objecten nummeren om het projectmodel te nummeren.

Als de onderdelen worden genummerd, vergelijkt Tekla Structures alle onderdelen in het projectmodel met het model met standaard onderdelen. Onderdeelprefixen die in het model met standaard onderdelen worden gevonden, worden op alle identieke onderdelen toegepast die in het projectmodel worden gevonden. De nummerreeks van het oudste genummerde standaardonderdeel in het projectmodel wordt op alle identieke onderdelen toegepast die in het projectmodel worden gevonden.