Een constructiepolyboog maken

Tekla Structures

Een constructiepolyboog maken

U kunt 3D-constructiepolybogen maken die door de door u aangewezen punten lopen en die rechte en gebogen segmenten kunnen hebben.

1. Klik op het tabblad Bewerken op Constructieobject > Polyboog.
  2. Klik op de contextuele werkbalk die verschijnt op een knop om op te geven welke set punten u wilt aanwijzen om een polyboogsegment te maken.

U kunt elke keer als u een segment voltooit tussen deze aanwijsmodi schakelen.

• Klik voor een recht segment op de eerste knopPlaats de lijnen en wijs vervolgens het beginpunt en het eindpunt van het segment aan.

• Klik voor een gebogen segment open wijs vervolgens drie punten langs het segment aan.

• Klik voor een gebogen raaklijnsegment open wijs vervolgens een punt op de raaklijn, het beginpunt en het eindpunt van het segment aan.

• Klik voor een recht segment dat het vorige segment raakt op de laatste knopRaaklijn maken en wijs vervolgens een punt op de raaklijn aan.

Tekla Structures maakt u een polyboogsegment.

3. Herhaal stap 2 voor elk polyboogsegment dat u wilt maken, maar sla het aanwijzen van het eerste punt van het segment over omdat dit hetzelfde is als het laatste punt van het vorige segment.
  4. Klik met de middelste muisknop om het aanwijzen te voltooien.

Tekla Structures maakt de polyboog via de door u aangewezen punten met de huidige eigenschappen van de polyboog.

5. Als u het commando wilt beëindigen, drukt u op Esc.
  6. Als u de eigenschappen van de constructiepolyboog wilt wijzigen, dubbelklikt u in het model op de polyboog.

De polyboogeigenschappen worden in het eigenschappenvenster weergegeven.

1. Selecteer een kleur voor de polyboog.
    2. Selecteer een lijntype voor de polyboog.
    3. Klik op Wijzigen.