Onderdelen combineren

Tekla Structures

Onderdelen combineren

U kunt twee onderdelen tot één onderdeel combineren. In sommige gevallen kan het handig zijn om onderdelen te combineren. Het betreft hier onderdelen die anders moeilijk te modelleren zijn.

1. Klik op het tabblad Bewerken op Combineren.
  2. Selecteer het eerste onderdeel.

De eigenschappen van het als eerste geselecteerde onderdeel wordt voor het gecombineerde onderdeel gebruikt.

3. Selecteer het tweede onderdeel.

De onderdelen worden tot één onderdeel samengevoegd.

Als de hartlijnen van de onderdelen niet met elkaar in lijn zijn, combineert Tekla Structures deze door de grootste afstand tussen de begin- en eindpunten van beide onderdelen te nemen. Bijvoorbeeld:

Beperkingen

• Combineren werkt niet voor willekeurige platen, polyprofielen of platen.

• Wanneer u onderdelen combineert, behoudt Tekla Structures de toegevoegde objecten en verbindingen. Tekla Structures maakt geen nieuwe verbindingen in het onderdeel dat als eerste werd geselecteerd.