Het renderen van onderdelen en componenten wijzigen

Tekla Structures

Het renderen van onderdelen en componenten wijzigen

U kunt het renderen van onderdelen en componenten in modelvensters eenvoudig wijzigen.

1. Klik op het tabblad Venster op Renderen.
  2. Selecteer een van de renderopties voor onderdelen of componenten:
    Optie Beschrijving Voorbeeld
    Onderdelen draadvenster / Componenten draadvenster

Objectomtrekken worden weergegeven, oppervlakken niet. Objecten zijn doorzichtig.

In dit draadvenstervoorbeeld worden componentobjecten als gerenderd weergegeven.

Onderdelen draadvenster met schaduw / Componenten draadvenster met schaduw

Objectomtrekken worden weergegeven. Objecten zijn doorzichtig en hun oppervlakken worden gerenderd.

Als u de DirectX-rendering gebruikt en XS_HATCH_OVERLAPPING_FACES_IN_DX op TRUE hebt ingesteld, worden de overlappende oppervlakken in gerenderde draadvensters gevisualiseerd.

In dit gerenderde draadvenstervoorbeeld worden componentobjecten als gerenderd weergegeven.

In dit voorbeeld van DirectX-rendering worden de overlappende oppervlakken gevisualiseerd.

Grijswaarden onderdelen / Grijswaarden componenten

Objecten worden in grijswaarden weergegeven.

Als u de DirectX-rendering gebruikt en XS_HATCH_OVERLAPPING_FACES_IN_DX op TRUE hebt ingesteld, worden de overlappende oppervlakken in grijswaardevensters gevisualiseerd.

In dit voorbeeld van DirectX-rendering worden de overlappende oppervlakken gevisualiseerd.

Onderdelen gerenderd / Gerenderde componenten

Objectoppervlakken worden weergegeven. Objecten zijn niet doorzichtig.

Als u de DirectX-rendering gebruikt en XS_HATCH_OVERLAPPING_FACES_IN_DX op TRUE hebt ingesteld, worden de overlappende oppervlakken met een arcering gevisualiseerd.

In dit voorbeeld van DirectX-rendering worden de overlappende oppervlakken met een arcering gevisualiseerd.

Alleen geselecteerde onderdeel weergeven / Alleen geselecteerd component weergeven

Geselecteerde objecten worden weergegeven. Andere objecten zijn bijna volledig doorzichtig.

Deze optie is bijvoorbeeld handig als u de resultaten van een clash check bekijkt in een groot model.

Tip:

U kunt ook de toetsenbordsneltoetsen Ctrl+1…5 voor onderdelen en Shift+1…5 voor componenten gebruiken om tussen de renderopties te schakelen.