Profieltypen aan een bepaald materiaal koppelen

Tekla Structures

Profieltypen aan een bepaald materiaal koppelen

U kunt definiëren welke profielen beschikbaar zijn voor stalen en/of betonnen onderdelen. Dit is van invloed op welke profieltypen in het dialoogvenster Selecteer profiel worden weergegeven als u het materiaal van een onderdeel wijzigt.

U definieert het materiaal van een profieltype als volgt:

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Profielendatabase om het dialoogvenster Profielendatabase bewerken te openen.
  2. Selecteer een profieltype, bijvoorbeeld L-profielen.
  3. Als u de L-profielen aan staal wilt koppelen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u in het contextmenu de optie Materiaal > Staal .

Een vinkje naast Staal in het contextmenu geeft aan dat de profielen zijn voor stalen onderdelen beschikbaar.

4. Als u geselecteerde profielen ook voor betonnen onderdelen beschikbaar wilt maken, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Materiaal > Beton .

U kunt indien nodig het vinkje verwijderen door opnieuw op het materiaal te klikken.

5. Klik op OK om het dialoogvenster Profielendatabase bewerken te sluiten.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster Opslaan bevestigen om de wijzigingen op te slaan.