Onderdelen aan elkaar koppelen

Tekla Structures

Onderdelen aan elkaar koppelen

U kunt één of meer onderdelen aan een ander onderdeel koppelen of de gekoppelde onderdelen ontkoppelen of exploderen met het commando Toegevoegd materiaal.

Als u de eigenschappen van gekoppelde onderdelen wijzigt, moet u erop letten dat sommige onderdeeleigenschappen van het hoofdonderdeel worden gebruikt. Deze eigenschappen worden niet weergegeven in de eigenschappen van het gekoppelde onderdeel. U kunt de eigenschappen van het hele onderdeel en de eigenschappen van elk aan elkaar gekoppelde onderdeel afzonderlijk opvragen. Met de gekoppelde onderdelen wordt rekening gehouden bij het berekenen van het gebied, het volume en het gewicht:

• Weight (Gross) vergelijkt het gewicht met en zonder fittingen en geeft het grootste gewichtsresultaat zonder uitsnijdingen en met gekoppelde onderdelen weer.

• Weight (Net) geeft het gewicht met uitsnijdingen en met gekoppelde onderdelen aan op basis van het geometrische volume van het gemodelleerde onderdeel.

• Weight toont het nettogewicht.

Beperkingen

• Verbindingen moeten worden toegevoegd aan het onderdeel waaraan andere onderdelen zijn gekoppeld. U kunt geen verbindingen aan een gekoppeld onderdeel toevoegen.

• Wapeningscomponenten werken mogelijk niet correct op onderdelen die aan elkaar zijn gekoppeld met het commando Toegevoegd materiaal. De geometrie van de onderdelen is niet altijd geschikt voor het toevoegen van een component. De referentiepunten van het gekoppelde onderdeel kunnen bijvoorbeeld verloren gaan waardoor de gegevens over de oriëntatie, die nodig zijn voor het toevoegen van de wapening, niet meer bekend zijn.

Een onderdeel aan een ander onderdeel koppelen

1. Dubbelklik op het venster om de venstereigenschappen te openen, klik op de knop Weergave... en zorg ervoor dat de optie Uitsnijdingen en toegevoegd materiaal in de weergave-instellingen wordt ingeschakeld.
  2. Klik op het tabblad Bewerken op Toegevoegd materiaal > Aan deel koppelen .
  3. Selecteer het onderdeel waaraan u wilt koppelen.
  4. Selecteer het onderdeel dat u wilt koppelen.

U kunt meerdere onderdelen tegelijk koppelen.

5. Klik met de middelste muisknop om het onderdeel te koppelen.

Een gekoppeld onderdeel ontkoppelen

1. Dubbelklik op het venster om de venstereigenschappen te openen, klik op de knop Weergave... en zorg ervoor dat de optie Uitsnijdingen en toegevoegd materiaal in de weergave-instellingen wordt ingeschakeld.
  2. Klik op het tabblad Bewerken op Toegevoegd materiaal > Van onderdeel ontkoppelen .
  3. Selecteer het gekoppelde onderdeel dat u wilt ontkoppelen.

U kunt meer dan één onderdeel van verschillende onderdelen tegelijk ontkoppelen. Selecteer de onderdelen door erop te klikken of door de gebiedselectie te gebruiken.

4. Klik met de middelste muisknop om het onderdeel te ontkoppelen.

Het ontkoppelde onderdeel houdt de kleur die het als een gekoppeld onderdeel had.

Gekoppelde onderdelen exploderen

U kunt een onderdeel met gekoppelde onderdelen exploderen.

1. Dubbelklik op het venster om de venstereigenschappen te openen, klik op de knop Weergave... en zorg ervoor dat de optie Uitsnijdingen en toegevoegd materiaal in de weergave-instellingen wordt ingeschakeld.
  2. Klik op het tabblad Bewerken op Toegevoegd materiaal > Onderdeel exploderen .
  3. Selecteer het onderdeel dat u wilt exploderen.
  4. Klik met de middelste muisknop om het onderdeel te exploderen.