De Tekla-licentieserver bijwerken

Tekla Structures

De Tekla-licentieserver bijwerken

We raden u aan de nieuwste versie van de Tekla-licentieserversoftware op de Tekla-licentieserver te installeren. Nieuwe versies van Tekla Structures werken niet altijd bij oudere licentieserverversies.

U kunt oudere versies van Tekla Structures met een nieuwere versie van de licentieserver gebruiken. In sommige oudere Tekla Structures -versies vereist dit dat u hiervoor onlangs voldoende updates hebt geïnstalleerd. Voor meer informatie over de compatibiliteit tussen Tekla Structures -versies en Tekla-licentieserverversies raadpleegt u De te gebruiken licentieserver.

U werkt de Tekla-licentieserver als volgt bij:

1. Sla het model waarmee u werkt op en sluit Tekla Structures vóór de update van de server.
  2. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.
  3. Klik op het tabblad Stop/Start/Reread op Stop Server om de Tekla-licentieserver en andere licentieverleningsservices te stoppen.

Wanneer de installatie van de Tekla-licentieserver is voltooid, kunt u de andere licentieverleningsservices opnieuw starten.

4. Maak een back-up van bestanden die u in de map C:\Tekla\License\Server hebt gewijzigd.

U hoeft geen back-up van tekla.lic of tekla.opt te maken omdat de installatiesoftware deze bestanden niet zal wijzigingen.

5. Download de nieuwste versie van de Tekla-licentieserver en de optionele Tekla License Borrow Tool (als u deze gebruikt) van Tekla Downloads.
  6. Installeer de gedownloade licentieserver met beheerdersrechten via de automatische installatie voor normale configuratie. Volg de op het scherm weergegeven instructies.

Als de installatie mislukt of de server na de installatie niet start, probeert u opnieuw te installeren met de uitgeschakelde lokale firewall en antispyware-/antivirusbeveiliging.

7. Als u de Tekla License Borrow Tool gebruikt, installeert u de nieuwe versie van de tool op de werkstations die het nodig hebben.