Referentie modelobjecten

2019i

Referentie modelobjecten

Sommige typen referentiemodellen worden automatisch onderverdeeld in referentiemodelobjecten , die afzonderlijke onderdelen van geïmporteerde referentiemodellen zijn. U kunt voor elk referentiemodelobject apart gebruikersattributen definiëren en deze voor lijsten en de venster- en selectiefilters gebruiken. Ze kunnen ook naar een Tekla Structures -model worden verplaatst waaraan momenteel wordt gewerkt. De gegevens die in een referentiemodelobject zijn opgenomen, kunnen in de modeldatabase worden opgeslagen.

De referentie modelobjecten zijn alleen-lezen.

Of uw referentiemodel splitsen ondersteunt, hangt af van de bestandsindeling en de -structuur. .ifc -modellen worden altijd automatisch onderverdeeld en .dwg -bestanden die één van de volgende objecten bevatten worden ook automatisch onderverdeeld:

• block table

• polyface mesh

• polygon mesh

• proxy object (bijvoorbeeld ADT);

• ACIS-objecten (3DSolid, Body, Region).

De bestandsindelingen .dgn , .prp , .skp , .step en .iges worden niet onderverdeeld.

Tip:

Als u een benodigd referentieobjectattribuut wilt vermelden, kunt u informatie over een referentieobject in het model opvragen om de eigenschapsnaam te bekijken en vervolgens die eigenschapsnaam in de Template Editor toe te voegen om in een referentieregel* te kunnen worden vermeld.