Referentiemodellen vergrendelen

2019i

Referentiemodellen vergrendelen

U kunt voorkomen dat referentiemodellen worden verplaatst en er detailupdates op worden uitgevoerd door de referentiemodellen te vergrendelen.

1. Klik op de knop Referentiemodellen in het zijvenster aan de rechterkant van het hoofdvenster van Tekla Structures.
  2. Beweeg uw muis over het gewenste referentiemodel in de lijst Referentiemodellen.

De knop Lock/Unlock wordt weergegeven.

3. Klik op de knop Lock/Unlock.

Het referentiemodel is nu vergrendeld. U kunt alleen waarden voor gebruikersattributen toevoegen en met layers werken, maar u kunt de details op geen enkele andere manier wijzigen en het model niet verplaatsen.

Als u meerdere referentiemodellen wilt vergrendelen, selecteert u de modellen in de lijst en klikt u op de knop Lock/Unlock van één van referentiemodellen.

Als u het referentiemodel wilt ontgrendelen, klikt u opnieuw op de knop Lock/Unlock.