SketchUp

2019i

SketchUp

U kunt een Tekla Structures -model in de .skp -indeling naar SketchUp exporteren.

Trimble SketchUp is een modelleersoftware die bijvoorbeeld bij architectuur, montage, engineering en landschapsarchitectuur wordt gebruikt. 3D Warehouse bevat vele SketchUp-modellen die u als referentiemodel in Tekla Structures kunt importeren.

U kunt SketchUp-bestanden als referentiemodel in Tekla Structures invoegen. Tekla Structures ondersteunt bij het importeren Sketchup versie 2019 en eerder. Raadpleeg voor meer informatie over het invoegen van referentiemodellen Een referentiemodel invoegen.

U kunt Tekla Structures -modellen exporteren als .skp -bestanden die in SketchUp moeten worden gebruikt.

Een model naar SketchUp exporteren

1. Selecteer de te exporteren modelobjecten.

Selecteer niets als u alles wilt exporteren. We raden aan om grote modellen in delen te exporteren.

2. Klik in het menu Bestand op Exporteren > SketchUp.
  3. Blader naar de locatie Uitvoerbestand en voer de bestandsnaam in.
  4. Selecteer op het tabblad Geavanceerd de objecten die u wilt exporteren.
  5. Klik op Geselecteerde maken.

Als u alles wilt exporteren, klikt u op Maak alle.