Tekla Structures verwijderen

Tekla Structures

Tekla Structures verwijderen

Wanneer u een versie van Tekla Structures of gerelateerde componenten niet meer nodig hebt, kunt u deze verwijderen om ruimte op de computer te besparen.

Voordat u de installatie van de licentieserver verwijdert, moet u de licenties deactiveren.

Tekla Structures verwijderen

Verwijder de Tekla Structures -software en -omgevingen in het Configuratiescherm van Windows.

U kunt meerdere Tekla Structures -versies op uw computer hebben. Als u een nieuwe versie installeert en gaat gebruiken, hoeft u de oudere versies niet te verwijderen.

Wanneer u een Tekla Structures -versie niet meer gebruikt, kunt u deze verwijderen zonder andere geïnstalleerde Tekla Structures -versies te beïnvloeden.

1. Ga naar Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen van Windows.
  2. Selecteer een component, klik op Installatie ongedaan maken en volg de meldingen op. Volg deze volgorde:
    1. Verwijder de Service Packs.
    2. Verwijder de Tekla Structures -omgevingen.

De installatie van de .tsep -pakketten van de omgeving worden verwijderd en de omgevingsbestanden worden verwijderd.

Als u een omgeving van een Tekla Structures -softwareversie die u nog gebruikt verwijdert, wordt de verwijderde omgeving niet meer in het instellingendialoogvenster van Tekla Structures weergegeven.

Raadpleeg voor meer informatie .tsep-pakketten installeren.

3. Verwijder de belangrijkste Tekla Structures -software.
    4. Verwijder indien geïnstalleerd het offline Help-pakket.
    5. Verwijder indien nodig de extra bestanden of extensies die aan Tekla Structures zijn gerelateerd handmatig uit de installatiemappen.
  3. Als u geen enkele versie van Tekla Structures meer op de computer wilt uitvoeren, verwijder u de componenten die niet versiespecifiek zijn.
    1. De Tekla Warehouse Service en de inhoudscomponenten.
    2. De Tekla License Borrow Tool.

Een geleende Tekla-licentie teruggeven voordat u de License Borrow Tool verwijdert.

3. De Tekla License Administration Tool.
    4. Voor het verwijderen van een Tekla-licentieserver raadpleegt u de onderstaande instructies.

De installatie van de licentieserver verwijderen.

Volg de onderstaande instructies wanneer u de licentieverleningsserver permanent van deze computer wilt verwijderen. Als u naar een nieuwe versie op dezelfde computer bijwerkt, raadpleegt u in plaats daarvan De Tekla-licentieserver bijwerken.

1. Zorg ervoor dat alle geleende licenties zijn teruggegeven. U kunt LMTOOLS gebruiken om te controleren wie licenties heeft geleend.
  2. Licenties deactiveren.

Het deactiveren geeft de licentie vrij zodat de licentie later op een andere installatie van de licentieserver kan worden geactiveerd (is zelfs van toepassing op licenties die zijn verlopen of naar een nieuwe Tekla Structures -versie zijn bijgewerkt).

3. Ga naar de Windows-module Services en stop de Tekla Licensing Service.

U kunt de module vinden via het menu Zoeken in Windows.

4. Ga naar Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen van Windows.
  5. Selecteer de Tekla-licentieserver en klik op Installatie ongedaan maken.

Als het verwijderen van de installatie van de licentieserver mislukt, verwijdert u de licentieserver handmatig.

De licentieserver handmatig verwijderen

Een automatische installatie van de Tekla-licentieserver kan gewoonlijk via het Configuratiescherm worden verwijderd.

Als de automatische verwijdering niet kan worden uitgevoerd zoals in het geval van handmatige installatie, moet u de licentieserver handmatig verwijderen.

Voordat u de licentieserver gaat verwijderen, moet u FlexNet-licentieservices en andere licentieservices stoppen.

U verwijdert de licentieservice als volgt handmatig:

1. Zorg ervoor dat alle geleende licenties zijn teruggegeven. U kunt LMTOOLS gebruiken om te controleren wie licenties heeft geleend.
  2. Licenties deactiveren.

Het deactiveren geeft de licentie vrij zodat de licentie later op een andere installatie van de licentieserver kan worden geactiveerd (is zelfs van toepassing op licenties die naar een nieuwe Tekla Structures -versie zijn bijgewerkt).

3. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.
  4. Ga naar het tabblad Service/License File , selecteer Configuration using Services en zorg ervoor dat Tekla Licensing Service in de lijst wordt geselecteerd.
  5. Ga naar het tabblad Start/Stop/Reread en klik op Stop Server om de licentieserver te stoppen.
  6. Ga naar het tabblad Config Services , zorg ervoor dat Tekla Licensing Service in het vak Service name wordt weergegeven en klik vervolgens op Remove Service.
  7. Voer het volgende opdracht in de opdrachtprompt in: uninstallanchorservice.exe
  8. Verwijder de Tekla-licentieserver via het Configuratiescherm om het verwijderen te voltooien.
De Tekla-licentieserver wordt verwijderd.