Filters kopiëren en verwijderen

2019i

Filters kopiëren en verwijderen

U kunt aangepaste filters naar een ander model kopiëren door handmatig filterbestanden naar de map attributes onder de gewenste modelmap te kopiëren. U kunt overbodige filters ook handmatig uit dezelfde map verwijderen. Als u een filter in alle modellen beschikbaar wilt maken, kopieert u het bestand naar de project- of bedrijfsmap van uw bedrijf.

Een filter naar een ander model kopiëren

1. Selecteer het filter dat u wilt kopiëren.

De filters die u hebt gemaakt, bevinden zich in de map attributes onder de huidige modelmap. U kunt verschillende filtertypen herkennen op basis van hun bestandsextensie:

Bestandsextensie

Filtertype

.VObjGrp

Modelvensterfilter

.SObjGrp

Modelselectiefilter

.PObjGrp

Objectgroepfilter

.vf

Tekeningaanzichtfilters

.vnf

Filter van aansluitende onderdeel op tekeningaanzichtniveau

.wdf

Onderdeeltekeningfilter

.wdnf

Filter van aansluitende onderdeel op onderdeeltekening

.adf

Merktekeningfilter

.adnf

Filter van aansluitende onderdeel op merktekening

.cuf

Betontekeningfilter

.cunf

Filter van aansluitende onderdeel op betontekening

.gdf

Overzichttekeningfilter

.gdnf

Filter van aansluitende onderdeel op overzichttekening

.dsf

Tekeningselectiefilter

2. Als u het filter in een ander model beschikbaar wilt maken, kopieert u het bestand naar de map attributes van de doelmodelmap.
  3. Als u het filter in alle modellen beschikbaar wilt maken, kopieert u het bestand naar de project- of bedrijfsmap van uw bedrijf.
  4. Start Tekla Structures opnieuw op.

Een filter verwijderen

1. Verwijder het filterbestand uit de map attributes van het model.
  2. Start Tekla Structures opnieuw op.