Modellaseigenschappen in tekeningen

Tekla Structures

Modellaseigenschappen in tekeningen

U kunt selecteren welke modellassen in tekeningen en tekeningaanzichten zichtbaar zijn en u kunt de laskleur en het lijntype instellen.

• U stelt als volgt automatische laseigenschappen in onderdeel- en merktekeningen in: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype. Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen. Klik nu op Lassen... in de optiestructuur en pas de instellingen indien nodig aan.
  • U stelt als volgt de automatische laseigenschappen in overzichttekeningen in: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype. Klik op Lassen... en pas de instellingen indien nodig aan.
  • U wijzigt als volgt de laseigenschappen op tekeningniveau in een overzichttekening: Dubbelklik op de tekeningachtergrond en klik op Lassen....
  • U wijzigt de laseigenschappen op aanzichtniveau als volg: Dubbelklik op het tekeningaanzichtkader en klik op Lassen... om het dialoogvenster Aanzichteigenschappen te openen.
Optie Beschrijving
Tabblad Inhoud - Zichtbaarheid
Lassen

Lassen in submerken

Onzichtbaar geeft geen lassen in het geselecteerde aanzicht/de geselecteerde tekening weer.

Montagelas geeft alleen montagelassen in het aanzicht/de tekening weer.

Werkplaatslas geeft alleen werkplaatslassen in het aanzicht/de tekening weer.

Beide zichtbaar geeft zowel montagelassen als werkplaatslassen in het aanzicht/de tekening weer.

Minimum lasgrootte

Voer een lasgroottelimiet in om lassen van die grootte en groter uit de tekening te filteren. Dit is handig als u alleen niet-specifieke lassen in een tekening wilt weergeven.

Als u wilt instellen of de lasgrootte een exacte of minimumwaarde is, gebruikt u de variabele XS_WELD_FILTER_TYPE.

Gebruik de variabele XS_OMITTED_WELD_TYPE om een standaardlastype uit te filteren.

Tabblad Inhoud : Weergave
Weergave

Selecteer Pad of Solid.

U kunt ook selecteren of u Verborgen lijnen of Eigen verborgen lijnen wilt weergeven.

Solid lassen worden in de volgende gevallen in tekeningen weergegeven:

• Solid lassen worden in tekeningen weergegeven voor die lastypen die werkelijke solid ondersteuning hebben. Lassen die geen echte solid ondersteuning hebben, worden in het model weergegeven met een hexagonale tijdelijke aanduiding en in tekeningen worden solid lassen niet weergegeven.

• Lassen die door de gebruiker gedefinieerde lasdoorsneden hebben, worden ook ondersteund.

Tabblad Uiterlijk : Zichtbare lijnen
Kleur Stelt de kleur van de laslijnen in.
Type Stelt het type van de laslijnen in.
Tabblad Uiterlijk : Verborgen lijnen
Kleur Stelt de kleur van de verborgen lijnen in.
Type Stelt het type van de verborgen lijnen in.