Maatlijnen alleen in geselecteerde aanzichten klonen

Tekla Structures

Maatlijnen alleen in geselecteerde aanzichten klonen

De opties voor het klonen van maatlijnen in het dialoogvenster Tekening klonen zijn van invloed op alle aanzichten, terwijl de optie Maatvoeringswijze in deze doorsnede alleen de maatvoeringswijze voor het geselecteerde aanzicht instelt. U kunt bijvoorbeeld automatische maatlijnen in het vooraanzicht maken en de maatlijnen in de doorsnede en het eindaanzicht klonen.

1. Dubbelklik op het tekeningaanzichtkader om het dialoogvenster Aanzichteigenschappen te openen.
  2. Op het tabblad Attributen 2 stelt u Maatvoeringswijze in deze doorsnede in op Klonen.

Deze optie beïnvloedt het maken van de maatvoering tijdens het klonen of het opnieuw bematen van bestaande tekeningen.

3. Klik op Wijzigen.
  4. Sla de tekening op en sluit deze.
  5. Open de Documentmanager , selecteer de tekening en klik op Klonen...
  6. Selecteer in het dialoogvenster Tekening klonen de te klonen objecten en optie voor het klonen van maatlijn ( Negeren , Klonen , Maken ).
    • Als u Maatlijnen > Negeren selecteert, worden de maatlijnen alleen gekloond voor aanzichten waarvan Maatvoeringswijze in deze doorsnede op Klonen is ingesteld.

• Als u Maatlijnen > Klonen selecteert, worden de maatlijnen voor alle aanzichten gekloond.

• Als u Maatlijnen > Maken selecteert, worden de maatlijnen voor alle aanzichten gemaakt, behalve voor die waarvan Maatvoeringswijze in deze doorsnede op Niet maken is ingesteld.

7. Klik op Kloon geselecteerde.