Polyprofielen in tekeningen uitslaan

Tekla Structures

Polyprofielen in tekeningen uitslaan

Wanneer u een tekening maakt, kunt u polyprofielen en gezette platen in onderdeeltekeningen automatisch uitslaan. Tekla Structures slaat de polyprofielen uit volgens parameters die de locatie van de neutrale as definiëren wanneer een profiel wordt uitgeslagen.

Beperkingen:

• U kunt alleen profielen uitslaan die met het commando Polyprofiel zijn gemaakt. U kunt geen profielen uitslaan die met het commando Getoogde ligger zijn gemaakt.

• U kunt een polyprofiel slechts in één vlak uitslaan.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen > Onderdeeltekening .
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. klik op Maken aanzicht in de optie structuur en ga naar het tabblad Attributen.
  4. Stel Openvouwen in op Ja.
  5. Als u de wijzigingen wilt op slaan, klikt u op Opslaan.
  6. Klik op OK en maak de tekening.

Tekla Structures slaat het polyprofiel uit in de onderdeeltekening.

Opmerking:

De instelling Openvouwen in het dialoogvenster Aanzichteigenschappen op het tabblad Attributen 2 wordt bij het maken genegeerd als u deze optie op het tabblad Attributen van het dialoogvenster Eigenschappen onderdeeltekening instelt.