Automatische stramieneigenschappen definiëren

Tekla Structures

Automatische stramieneigenschappen definiëren

U kunt eigenschappen van tekeningstramienen van onderdeel-, merk- en betontekeningen afzonderlijk voor ieder aanzicht wijzigen. In overzichttekeningen kunt u de stramieneigenschappen op aanzicht- en tekeningniveau wijzigen. U kunt ook afzonderlijke stramieneigenschappen in een geopende tekening wijzigen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen.
  4. Klik op Stramien.
  5. Wijzig de stramieneigenschappen indien nodig.
  6. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Opslaan om de aanzichteigenschappen op te slaan en klik op Sluiten.

Overzichttekeningen: Klik op OK.

7. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.