Overzichttekeningeigenschappen

Tekla Structures

Overzichttekeningeigenschappen

Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen > Overzichttekening . U kunt de eigenschappen na het maken van de tekening wijzigen door op de tekeningachtergrond te dubbelklikken.

De opties in het dialoogvenster met eigenschappen voor overzichttekeningen worden hieronder beschreven.

Optie Beschrijving Voor meer informatie
Naam

De naam van de tekening. Deze naam wordt in de Documentmanager weergegeven en kan in tekening- en lijsttemplates worden opgenomen.

De maximumlengte van de tekeningnaam is 32 tekens.

Titel 1 , Titel 2 , Titel 3

De titels worden in de Documentmanager en in tekening- en lijsttemplates weergegeven.

Titels geven aan tekeningen

Gedetailleerde instellingen objectniveau gebruiken

Stel in op Ja om de gedetailleerde objectniveau-instellingen in het dialoogvenster Instellingen op objectniveau voor tekening te gebruiken die in het dialoogvenster zijn gemaakt.

Gedetailleerde objectniveau-instellingen

Opmaak...

Selecteert de tekeningopmaak en definieert tekeninggroottes. U kunt ook selecteren of u verborgen objecten in templates wilt weergeven.

Tekeningopmaak definiëren

Tekeningformaat en tekeningaanzichtschaal definiëren

Aanzicht...

Definieert aanzichteigenschappen: schaal, aanzichtvergroting voor aansluitende onderdelen, geprojecteerde vlak, symbool voor openingen en uitsparingen, feitelijk punt voor peilmaat, inkorting onderdeel, aanzichtlabel en ankerplaninstellingen.

Aanzicht eigenschappen in tekeningen

Vensterdetail...

Definieert detailvenstereigenschappen: aanzichtlabel, detailomkadering en detaillabelinstellingen.

Detaillabel, vensterlabel en labelgrenseigenschappen in tekeningen wijzigen

Maatlijn...

Definieert maatlijneigenschappen: maatlijntype, eenheden, nauwkeurigheid, formaat, plaatsing en uiterlijk.

Eigenschappen van maatlijnen en bemating

Bemating...

Definieert bematingseigenschappen: stramienbemating en onderdeelmaatvoeringsinstellingen.

Eigenschappen van maatlijnen en bemating

Bematingseigenschappen - tabblad Onderdelen (overzichttekeningen)

Bematingseigenschappen - tabblad Stramien (overzichttekeningen)

Onderdeellabel...

Bout label...

Aansl. onderdeellabel...

Oppervlaktelabel...

Laslabel...

Wapeningslabels...

Labels voor aansluitende wapening...

Verbindingslabel...

Stortobjectlabel...

Definieer labeleigenschappen: opgenomen elementen en elementinstellingen, en labelzichtbaarheid, labelkader, labelaanhaallijn en plaatsingsinstellingen.

Label eigenschappen

Eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen in tekeningen

Laslabeleigenschappen tekenen

Labeleigenschappen - de tabbladen Inhoud, Algemeen, Samenvoegen en Uiterlijk

De eigenschappen van de zichtbaarheid en het uiterlijk van modellaslabels in tekeningen

Inhoud van labels

Storten in tekeningen

Onderdeel...

Definieert onderdeeleigenschappen: onderdeelweergave, verborgen lijnen, hartlijnen en referentielijnzichtbaarheid, zichtbaarheid aanvullend label, uiterlijk onderdeel en vulinstellingen.

Eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen in tekeningen

Bout...

Definieert bouteigenschappen: boutweergave, boutsymboolinhoud, boutzichtbaarheid en boutuiterlijkinstellingen.

Eigenschappen van boutinhoud en -uiterlijk in tekeningen

Aansluitend onderdeel...

Definieert eigenschappen voor aansluitende onderdelen: zichtbaarheid, onderdeelweergave, verborgen lijnen, hartlijnen en referentielijnzichtbaarheid, zichtbaarheid aanvullend label en onderdeelweergave-instellingen. U kunt ook de boutweergave en boutsymboolinhoud voor aansluitende onderdelen definiëren.

Eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen in tekeningen

Oppervlakte...

Definieert oppervlakte-eigenschappen: oppervlaktezichtbaarheid, patroonzichtbaarheid, zichtbaarheid verborgen lijnen en instellingen voor weergave van oppervlakten.

Zichtbaarheid en inhoudseigenschappen van oppervlakten in tekeningen

Lassen...

Definieert laseigenschappen: laszichtbaarheid, limiet voor de lasgrootte en de instellingen voor lasuiterlijk.

Modellaseigenschappen in tekeningen

Wapening...

Definieert wapening- en neteigenschappen: staaf- en netweergave en zichtbaarheid, staaf- en netsymbool en instellingen staaf- en netuiterlijk.

Eigenschappen van wapening/aansluitende wapening en netten in tekeningen
Aansluitende wapening... Definieer aansluitende wapening en wapeningsneteigenschappen: staaf- en netweergave en zichtbaarheid, staaf- en netsymbool en instellingen staaf- en netuiterlijk. Eigenschappen van wapening/aansluitende wapening en netten in tekeningen

Referentie-objecten...

Definieert de zichtbaarheid van het referentieobject en uiterlijkinstellingen.

Referentiemodellen in tekeningen

Stramien...

Definieert stramienzichtbaarheid en uiterlijkinstellingen.

Stramien eigenschappen

Labels van tekeningstramienen aanpassen

Beveiliging...

Definieert beveiligde gebieden om te voorkomen dat daar tekst, labels of maatlijnen worden geplaatst.

Gebieden in een tekening beveiligen

Filteren... en Aansl. onderdeelfilter...

Maak en wijzig onderdeelfilters/filters voor aansluitende onderdelen op tekeningniveau.

Nieuwe filters maken

Gebruikersattributen...

Voeg aangepaste gegevens zoals informatie betreffende de workflow en opmerkingen aan een tekening toe. Deze gegevens kunnen in de Documentmanager worden weergegeven en u kunt ze in de lijst- en tekeningtemplates en labels, en als knoppen bij het aanpassen van namen van afdrukbestanden gebruiken.

De gebruikersattributen en de tabbladen die in dit dialoogvenster worden weergegeven, zijn gedefinieerd in het bestand objects.inp.

De beschikbaarheid van de verschillende gebruikersattributen is afhankelijk van uw omgeving , rol en configuratie.

Gebruikersattributen in tekeningen