Rekenklasse in modelvensters weergeven

Tekla Structures

Rekenklasse in modelvensters weergeven

De rekenklasse definieert hoe Tekla Structures individuele onderdelen in de berekening behandelt. U kunt de rekenklasse van onderdelen in een objectgroep met verschillende kleuren in het fysieke model weergeven.

Maak voordat u begint een objectgroep die de onderdelen bevat waarvan u de rekenklasse wilt weergeven.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Rekenmodellen.
  2. Selecteer een rekenmodel in het dialoogvenster Rekenmodellen.
  3. Klik op het tabblad Venster op Weergave.
  4. In het dialoogvenster Objectweergave doet u het volgende:
    1. Selecteer een objectgroep.
    2. Selecteer in de kolom Kleur de optie Kleur volgens analyse type in de lijst.
    3. Klik op Wijzig.