Een lasteinde of -hoek met handles verplaatsen

Tekla Structures

Een lasteinde of -hoek met handles verplaatsen

Tekla Structures geeft de uiteinden en de hoeken van lasten met handles aan. U kunt deze handles gebruiken om lasteinden en hoeken te verplaatsen wanneer u geen rechtstreekse wijziging wilt gebruiken.

1. Zorg ervoor dat de knop Rechtstreekse wijziging niet actief is.
  2. Selecteer een belasting om de handles weer te geven.

Wanneer u een belasting selecteert, zijn de handles paars. Voor lijnbelastingen is de handle van het eerste uiteinde geel.

3. Klik op de handle die u wilt verplaatsen.

Tekla Structures markeert de handle.

4. Verplaats de handle net als elk ander object in Tekla Structures.

Als u het selectievakje Drag & Drop in Bestand > Instellingen > Knoppen hebt geselecteerd, sleept u de handle eenvoudigweg naar een nieuwe positie.