Een temperatuursbelasting of een spanning maken

Tekla Structures

Een temperatuursbelasting of een spanning maken

U kunt een temperatuurswijziging in een onderdeel of een temperatuursverschil tussen twee onderdeeloppervlakken of een spanning modelleren.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Belastingseigenschappen > Temperatuur belasting .
  2. In het dialoogvenster Temperatuur belasting eigenschappen :
    1. Voer de belastingseigenschappen in of wijzig deze.
    2. Op het tabblad Grootte kunt het volgende doen:
      • Gebruik het gedeelte Temperatuur verschil om een temperatuursbelasting te definiëren.

Als u een temperatuursbelasting op een volledige structuur wilt toepassen, voert u de belasting in het vak Temperatuursverandering voor axiale uitzetting in.

• Gebruik het gedeelte Spanning om een spanning te definiëren.

3. Selecteer op het tabblad Verdeling of u de last aan een onderdeel wilt toevoegen.

Als u een temperatuursbelasting op een volledige structuur wilt toepassen, past u de omtrek aan zodat deze alle liggers en kolommen in de structuur omvat.

4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  3. Klik op het tabblad Analysis & Design op Belastingseigenschappen > Temperatuur belasting .
  4. Selecteer het onderdeel als u hebt geselecteerd om de belasting aan een onderdeel toe te voegen.
  5. Selecteer het beginpunt van de belasting.
  6. Selecteer het eindpunt van de belasting.